moederdag jurk

door | 10 mei 2015 | jurken, korte jurk | 0 Reacties

‘Zondagmiddag niets plannen, ‘ zegt mijn tweeling van veertien geheimzinnig. Ze smoezen meer de afgelopen dagen. Eigenlijk sinds ik had gezegd dat ik geen cadeaus hoefde op moederdag, dat ik het leuker vond om iets te doen.  

Om een uur of twaalf wordt hun plan duidelijk. Er staat een picknickmand klaar en ik moet mee. We fietsen naar Rijnstroom en huren een roeiboot. We gaan roeien en picknicken, tof!

De peddels worden me al gauw uit handen genomen door mijn zoon. Fanatiek roeit hij. ‘Niemand mag ons inhalen,’ zegt hij. ‘Ook niet die oudjes aan de wal.’ Aan de kant zien we inderdaad twee kwieke bejaarden in stevige wandelpas naar een onbekend doel marcheren. Dochter hangt op de voorplecht en heft het Titaniclied van Céline Dion aan. Ze  doet de stadse tante: “Ieh, een beest!” (over een mugje)  “Aaah, kijk uit, een dooie vis!” “Oh, die pollen, ik kan er niet tegen!”

Ik vertel het verhaal over onderduikers in de Biesbos, en dat degene die de onderduikers voedsel bracht, ‘s nachts roeide zonder geluid te maken. Dit om hun geplens enigszins te reduceren. Ze vinden het een fascinerend verhaal.

Bij een groen,  glooiend weitje leggen we aan. Er staan twee bunkers en er is helemaal niemand. Het was een eindje doorroeien, maar dan heb je ook wat. Dochter legt de knoop in het touw. een zeemansknoop, heeft ze geleerd vroeger, zegt ze. Ze spreiden het kleedje uit. Ik mag niet helpen, het is moederdag.

Lachend en discussierend stallen ze alles uit. Ze hebben toastjes gekocht met camembert, croissantjes en muffins.  “En jij mag er twee.” Zoon zet zorgvuldig alles neer, dochter springt heen en weer. Dan ploffen ze neer. “Is het wel genoeg? ” informeert zoon. Ik zeg dat het meer dan genoeg is, en ontzettend lekker. Dochter vliegt me om de hals, ik val bijna. “Je bent dus de liefste moeder ter wereld,” zegt ze, en geeft me een zoen. Mijn zoon zegt: “Ja mam, wij vinden jou echt de allerliefste moeder.” Ik krijg de tranen ervan in de ogen. En ik stel vast: Ik heb de allerliefste kinderen ter wereld. Dank jullie wel, mijn lieve schatten 🙂

Info: jurkje, Isis, broek dochter, Monky, hemdje dochter, Veromoda

DS239

foto: Kilian

o. foto: Kilian

 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram