Flirt op Utrecht CS

door | 28 januari 2019 | jurken | 2 reacties

Blauwbekkend wachtend op de trein naar onder de rivieren.  Veel gezichten ken ik. De blonde mevrouw met de paardenstaart, mooie jas, altijd on heels. Type Française met  Nederlandse touch. Daar staat ook weer de man met de snor.  Hij is vast leraar, in de trein doet hij altijd correctiewerk. De trein komt over een paar minuten. Dit is een doodnormale door-de-weekse ochtend tussen de forenzen.

Iemand trekt aan mijn mouw. Ik schrik een beetje, en kijk opzij. Het is een man die ik net boven had zien lopen. Vrolijke uitstraling,  wapperende trenchcoat.  Type man dat ik leuk vind.  “Ik dacht, ik zeg even goede morgen, want eh, ik vond je leuk, zoals je op de roltrap stond, met je vouwfiets.” Zegt hij haperend. Ik vind het gek, maar ik vind het ook lef.  En on-Nederlands. Welke man komt hier nou achter een vrouw aan omdat hij haar leuk vindt?

Verlegen: “Wie niet waagt, wie niet wint, dacht ik.”  Hij is mediterraan charmant, met schutterigheid uit de polder. Het heeft iets innemends.  Een forens met zwier.  Daar komt de trein.  Ik maak aanstalten.  “Hoe kan ik je vinden?” vraagt hij voor ik instap.  Ik noem mijn voornaam en zeg “Puzzel maar.” Dan klappen de deuren dicht.

In de trein vraag ik me af of het hem lukt. Voornaam, Utrecht, jurk, vouwfiets, je komt met wat goede zoekwoorden al snel op deze blog uit en vanaf daar ben ik niet moeilijk te traceren. Even later plokt er een app binnen. De flirtende forens is snel en slim. We appen heen en weer, een lichtvoetig, nieuwsgierig gesprekje. De trein rijdt ondertussen door het rivierenland, het mooiste stuk van Nederland. Nevels hangen over de rivieren, het rijp ligt op het veld. Plok – plok –  doet de whatsapp. Zijn werk is iets van hoofd afdeling blabla van bedrijf blabla, iets kantorigs, iets middenmanagenterigs. Woonplaats: Veenendaal.

Zolang hij maar niet in Veenendaal de Klomp woont, want Veenendaal de Klomp, daar kan niets goeds uit voortkomen. Het zit ’em puur in het woord. Veenendaal. De. Klomp.  Je hebt toch ook niet Utrecht De Slof?  Dat kán niets wezen. Is dat een vooroordeel? Best wel. Maar ik weet uit ervaring dat er ook aardige Friezen zijn en niet alle Russen zijn aan de drank.  Door vooroordelen kun je heenbreken. Ik vraag:  Hoe is je burgerlijke staat? Qua vrouw, kinderen, kleinkinderen en huisdieren? Plok, doet de app. “Ik heb  alleen geen kleinkinderen. ”

Jammer!  Een lichte degradatie van zijn doortastende ochtendmoves, ook. Hij kukelt naar beneden van charmante man met lef naar huisvader op zoek naar vertier.  Maar mocht je dit lezen:  dank voor deze grappige start van de dag, burgervader op versierderspad! Maar hou het vanaf nu maar bij vrouw en kinderen,  in Veenendaal de Klomp of omgeving.

 

p.s.: like ons op facebook! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram