no go: mid-lifecrisis tenue

door | 16 februari 2014 | Columns, korte jurk | 0 Reacties

 
Dochter Kahdra (13) en Mik kwamen elkaar een paar jaar geleden tegen. Ze zaten niet bij elkaar in de klas, niet op dezelfde sport. Zomaar, op het plein begonnen ze samen een dansje. Lachten. Maakten daar met hun telefoon weer een filmpje van. Sindsdien zijn ze onafscheidelijke vriendinnen.
Mik heeft soms een jurk aan, Kahdra niet. Ik hoop stiekem dat Mik Kahdra beïnvloedt, want wat zou ik het leuk vinden om mijn dochter in jurken te zien. Maar Kahdra laat zich door niemand bëinvloeden. ‘Ik ben mijn eigen ik. Ik bepaal zelf wat ik doe.’ zei ze als kleuter van vier. En daar houdt ze zich aan. Kritisch is ze wel, samen met Mik. Ik vraag ze naar hun ongezouten mening over kleding.
Kahdra: “Kleding moet simpel zijn. Ik hou in ieder geval niet van jurken.”
Mik: “Een lange jurk met sandalen kan best mooi zijn.”
Kahdra: “Die sandalen zijn nog wel leuk ja. Want hakken vind ik ook niks. “
Mik: “Crocks zijn pas erg.”
Kahdra: “Je ziet vaak dat mensen boven de veertig jong willen zijn. Gaan ze hun haar roze verfen.”
Mik: “Als puber kan dat nog wel, roze. Het is een puberkleur.”
Kahdra: “Of ze gaan een buiktruitje aandoen, die veertigplussers. Dan ga je tellen: een, twee, drie vetrollen.”
Mik: “Met een enorm decolleté.”
Kahdra: “Ze kleden zich als pubers terwijl ze dat niet zijn. Hoewel, ze zitten in de midlifecrisis.”
Mik: “Jij bent zo niet hoor, jij bent de modemoeder.”
Kahdra: “Ja. Jij kleedt je wel o.k.”
Ze hangen op kussens in de kamer. Kahdra blaast een kauwgombel. Mik laat een filmpje zien op haar telefoon. Ik vraag wat ze van elkaars kledingstijl vinden.
Kahdra:”Mik kleedt zich heel stijlvol. Ze heeft niet van die basic kleding.”
Mik:”Kahdra durft, dat is stoer. Ze kleedt zich anders dan de rest.”
Kahdra: “Ze heeft me een knot leren maken.”
Mik: “Ze heeft me een eyeliner leren zetten.”
Fotografie: Erik Meijers

Kahdra en Mik:”We zijn er samen achter gekomen dat je ook best een blouse in een broek kunt stoppen, in plaats van hem er altijd maar overheen te hangen.”

Ik zeg dat we foto’s gaan maken. Ze stommelen overeind. Staan giechelend in de gang elkaars haar te doen. Kahdra draagt een gebleekte jeans, Mik een zwart rokje. Ze gooien hun haar over hun schouders. Die twee zijn de twee mooiste meiden van Utrecht.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram