“kort pittig kapsel”

door | 12 juni 2016 | jurken, korte jurk | 2 reacties

Of ik naar de kapper ben geweest? Welnee. Het is zo gegaan.

Ik zit op een station te wachten, omdat er geen treinen rijden tussen Utrecht en Den Bosch. Ik verveel me. Naast me zit een man zich ook te vervelen, want hij knipt poppetjes uit een krant. Ze vallen een voor een op de grond. Een windbries waait ze weg. Ik moet er om lachen. Hij kijkt opzij, zijn oog valt op mijn haar, piekerig waaihaar. ‘Zal ik anders je haar afknippen?’ Vraagt hij. “We hebben toch niets te doen.”Als hij klaar is met knippen, komt de trein. Hij stopt de schaar in zijn tas, stapt in en rijdt weg.

Dit verhaal is verzonnen. In werkelijkheid ben ik gewoon naar de kapper geweest. Het lange haar begon me te ergeren. Als ik om me heen kijk, heeft iedereen lang haar. Vaak zit het niet goed. Dun, piekerig, veel vrouwen hebben het haar tot een rommelig knotje gebonden. Niet stilistisch rommelig, maar knoperig. Vogelnestknotjes. Niet mooi. Of het hangt dunnend om het gezicht heen. Waarom wordt lang haar zo geadoreerd? Ik besloot dat mijn haar er maar eens afmoest. Kort met een kuif.

“Niet doen,” zegt de kapster, terwijl ze met haar hand door mijn haar gaat. “Je hebt dik haar, en een lang gezicht. Kort haar zal je niet mooi staan.” Het blonde kapstertje blijft met haar hand door mijn haar woelen. Je kijkt altijd via de spiegel naar elkander, bij de kapper, nooit rechtstreeks. Je ziet daardoor ook wat er op de achtergrond gebeurt. Achter de kapster komt een stoere man binnen gewandeld. Zou hij naast me gaan zitten? Helaas, ergens achterin. De kapster haalt een stukje van mijn haar af, maar knipt het niet kort. “Je had wel dooie punten hoor. Goed dat je kwam.” Ik reken af. En zo dreigt dit verhaal zonder clou uit te doven gelijk een nachtkaars.

Toch niet helemaal. Op mijn werk in de spiegel zie ik het. Vreselijk! Een praktisch kapsel als van een Refolientje! Nu heb ik Christenkipjeshaar! Misschien bén ik diep van binnen wel een Christenkipje, maar dan wel heel diep. En daarom hoef ik er nog niet zo uit te zien. Ik ga terug naar de kapper en leg mijn dilemma uit. Deze kapster snapt wat ik bedoel. Ze zet rigoureus de schaar in mijn kapsel. En zo heb ik toch kort haar, met een kuif.

klaar0958

Fotografe, Kilian, jurk, Steps. 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram