nomaden jurk

door | 5 augustus 2014 | Columns, jurken, korte jurk | 0 Reacties

fotografie: Kahdra
Deze jurk is eigenlijk niet meer dan een stuk stof met een elastiek. Een BH met bandjes eronder is not done, ik doe het toch. Leve de nomadenjurk.
Deze foto maakten we gister, in Callantsoog. Mijn kinderen en ik kampeerden er. Het heeft voor- en nadelen, met de tent kamperen, eigenlijk vooral nadelen. Comfort is er niet, bij regen drijf je gestrekt op je luchtbed de tent uit. Maar het gaat om het nomadische gevoel. Het idee dat je overal en altijd neer kunt strijken en weer weg kunt gaan als je er zin in hebt. Daar hoort deze jurk bij. Waar je ook bent, ze misstaat zelden. Ze kan bij officiele gelegenheden of op het strand, naar je werk of op een winderige zaterdag. Ruimte neemt het jurkje niet in beslag.
Als kind kreeg ik met Kerst het boek ‘Christenreize naar den  eeuwigheid‘. Van het boek is me niet zoveel bijgebleven, behalve dat de hoofdfiguur een reis vol gevaren maakte door het leven. Het diepgenestelde idee dat ons leven een reis is, komt misschien wel uit dit boek. Soms sla je je tenten ergens op, in de vorm van liefde, een baan. Die tent kan daar altijd blijven staan (bedoeïenen wonen soms ook hun levenlang op dezelfde plek) maar vaak moet je hem afbreken omdat je door moet. Afbreken doet meestal pijn. Daarna trek je weer verder. Je reist door nieuwe landschappen, waar je je anders voor uit moet rusten. Soms zijn die landschappen mooi, soms bar, vaak allebei. Hoe langer je reist, hoe meer geschikte tools je in je rugzak hebt om te gebruiken voor de verschillende gebieden waardoor je trekt. Tot je weer ergens je tent opslaat.
Deze jurk zit in die rugzak. Je kunt hem in ieder landschap aan, al moet er dan soms een jasje op. Het is de ideale jurk van een nomade.
info: jurk (sale) Steps, €9,-  BH Aubade €160,- 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram