(on)gelijkheids jurk

door | 21 november 2014 | jurken, korte jurk | 6 reacties

Wass will der Mann? 
dit stukje tikte ik in een Charlotte Eskildsen jurk
Dat kan me inmiddels geen fluit schelen. Ongeveer hetzelfde als vrouwen denk ik, Ik heb vijf broers, dus ik kan het weten. Misschien zijn ze iets meer bezig met hun positie op de apenrots, terwijl wij ons drukker maken om onze rol in de groep. Dan heb je het in grote lijnen wel gehad. Dat hele verschildenken, dat moet maar eens afgelopen zijn.
Gister kwam ik een artikel van een student onder ogen, die aan de hand van een hele trits betrouwbare bronnen een gebruiksaanwijzing had samengesteld over hoe je als vrouw met mannen om moest gaan. ‘Houd het dan nooit op’, dacht ik. Dit is de aanstormende generatie vrouwen, mooi, talentvol en welgesteld. Er is geen enkele reden tot paniek. Schrijven ze dit soort stukken!
Er is niets ingewikkelds aan mannen. Ze zijn net zo gevoelig als wij en wij zijn net zo rationeel als mannen kunnen zijn. Ze houden van ‘jagen’ (op hun eigen soort? Raar), dat zal best, maar wij raken net zo goed verveeld als iemand smekend aan je voeten ligt te kwijlen. Dus hoe je ze moet behandelen? Zoals je zelf behandeld wilt worden. Hou op lieve zusters, met je in allerlei bochten te wringen. Wees gewoon lekker jezelf en doe wat je zelf goed acht. Ga niet anticiperen op gedrag dat je niet eens kent en dat nog nooit is aangetoond, waar alleen maar vanuit je eigen kamp op wordt gespeculeerd.  Gooi je haren los en ga je eigen gang.
En toch. Als we zo op elkaar lijken, waarom dan  die aantrekkingskracht? Omdat mannen mannenenergie om zich heen hebben hangen, en dat is gewoon heerlijke, spannende energie. Noem het magie, voor mijn part.
fotografie: Elise Kirpestein

fotografie: Elise Kirpestein

info: jurk: Designers Remix Collection, Charlotte Eskildsen Laarzen: Manfield 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram