oranje ondersteboven

door | 3 december 2022 | lange jurk, praktisch, rokken | 3 reacties

VVoetbal. Sorry dat ik het zeg, maar ik hoop dat we verliezen, dan is deze voetbalonzin voorbij. (en nu heb ik waarschijnlijk een stuk minder lezers…) Nederland is veranderd in een gekkenhuis: we gaan in oranje.  We waren al niet echt een stilistisch vooroplopend land, maar dit is wel echt een modisch dieptepunt.  Want oranje is een foeilelijke kleur. Draag je oranje, dan krijgt je huidskleur in het beste geval een bleke uitstraling , alsof je toe bent aan een paracetemol. Ben je bruin, dan krijgt je huid door dat oranje juist een wortelachtige kleur.

De oranje kleding die te koop is, duidt niet bepaald op een weldoordachte fashionvisie. Meer: we zijn nu toch T-shirts aan het maken, draai er ook nog maar een paar duizend oranje shirtjes uit. Fludderig stofje en het lelijke oranje is na een wasbeurt vaal en daardoor nog lelijker. Over duurzaamheid duf ik geen vragen te stellen (voor een T-shirt is sowieso 2700 liter water nodig, en dan heb ik het niet over de bestrijdingsmiddelen, katoenpollen en menselijke arbeid) Er zit geen model in de T-shirts. Eigenlijk moet je het gewoon niet willen. Maar hoe kun je toch een beetje toonbaar voor de dag komen tijdens deze totale voetbalgekte?

Zoek de toevallige oranje jurken op, de vroegere winkeldochters, de eenzaam aan een rek hangende jurken die niemand wilde vanwege de lelijkheid. Dus niet de expres voor de voetbal gefabriceerder prullaria, maar kijk in de winkel of een mode-ontwerper niet een keer in een balllorige bui iets oranjes heeft verzonnen. En dat de winkeleigenaar in een nog vreemdere bui het fashion-item in zijn collectie op heeft genomen. Die kledingstukken kunnen er vaak wel mee door.  Over smaak valt altijd te twisten, maar het is in ieder geval een smaak.

tips:

  • Onder transparante truitjes kun je een hemd dragen in ongeveer dezelfde kleur als de kleur het truitje. 
  • Behoud je klasse, transparante truitjes zijn ordinair. Alleen een BH eronder is not done. Ook niet als je er een Marlies Dekkers onder draagt. 
  • Rokken moeten strak om je billen zitten, dan staan ze mooi. Als ze er heel wijd overheen vallen, suggereert dat een enorme kont.

 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram