orange

oranje ondersteboven

Nederland is veranderd in een gekkenhuis: ORANJE speelt. Daar ga je al, als fashionvictim. Oranje. Je moet. Je kunt in deze dagen niet meer veilig over straat zonder oranje. Men maakt je uit voor Deen of Duitser, achter je rug hoor je gesis. Wat nu?

Want oranje is natuurlijk een foeilelijke kleur, ik hoop dat jij en ik het daarover eens zijn. Draag je oranje, dan krijgt je huidskleur in het beste geval een bleke uitstraling , alsof je toe bent aan een paracetemolletje. Ben je bruin, dan krijgt je huid door dat oranje juist een wortelachtige kleur. En op een wortel lijken is wel het laatste wat je wil.

De oranje kleding die te koop is, duidt niet bepaald op een weldoordachte fashionvisie. Meer: we zijn nu toch T-shirts aan het maken, draai er ook nog maar een paar duizend oranje shirtjes uit. Fludderig stofje en het lelijke oranje is na een wasbeurt vaal en daardoor nog lelijker. Bovendien zit er geen model in de T-shirts. En daar lopen dan al onze mannen in. Zo wij niet!

Oké, de Bavariajurkjes vormen hier misschien een uitzondering op. De vraag is, hoe kun je zonder Bavariajurkje toch een beetje toonbaar voor de dag komen tijdens de voetbalgekte?

Zoek de toevallige oranje jurken op. Niet de expres voor de voetbal gefabriceerder prullaria, maar kijk in de winkel of een mode-ontwerper niet een keer in een maffe bui iets oranjes heeft bedacht. En dat de winkeleigenaar in een nog maffere bui het fashion-item in zijn collectie op heeft genomen. Die kledingstukken kunnen er vaak wel mee door. Zijn soms zelfs mooi. Want er is over nagedacht. Over smaak valt altijd te twisten, maar het is in ieder geval een smaak.

Ik zag dat Superstar wat oranje items verkocht, overigens al ver voordat dat iedereen oranjehysterisch werd. De rok die ik hier aan heb komt bij Steps vandaan. Ze verkopen hem ook in het bruin. Ook het oranje-transparante truitje is van Steps. En daaronder draag ik een Marlies Dekkers en die is – hahaha- , lekker roze.

tips:

 • Onder transparante truitjes kun je een hemd dragen in ongeveer dezelfde kleur als de kleur het truitje. Ik draag hieronder een wit hemd. Dat vind ik bij nader inzien niet zo geslaagd.
 • Pas bij transparante truitjes op dat het niet ordinair wordt. Alleen een BH eronder is not done. Ook niet als je er een Marlies Dekkers onder draagt, helaas. Zwart transparante stof vind ik persoonlijk in 9 van de 10 gevallen hoerig staan.
 • Rokken moeten strak om je billen zitten, dan staan ze mooi. Als ze er heel wijd overheen vallen, suggereert dat een enorme kont.

waar? Steps
prijs? rok: +/- € 70
truitje: +/- € 50,-
laarsjes: cinderella: +/- € 120,-
There are 3 comments

Add yours
 1. martine

  Ha Marieke
  Koop jij voor je blog rokken en jurken? Doe mij dan ook zo’n blog! Ik draag vandaag een zwart jurkje met knalgroene bies ivm een zakelijk bezoek wat ook een persoonlijk tintje heeft.
  Ik kijk uit naar de volgende jurk van Maria,
  hartelijks! Martine


Post a new comment