Prestigieuze prijs voor Livstores! storytellingaward

door | 21 februari 2018 | achtergronden, broeken, journalistiek, jurken | 0 Reacties

“Ik hou er niet van om met mezelf te koop te lopen,” zegt de bescheiden Marjan Londeman, eigenaar van de kledingwinkel Livstores, partner van Jurken van Maria. Nergens voor nodig, het concept van Livstores bewijst zichzelf. De winkel won de tweede prijs bij de storytellingaward, en dat is niet mis.

Het is een soort Oscar onder de duurzame winkels, de Storytellingaward.  Je winkel moet een goed en eerlijk verhaal hebben, de klant moet op een natuurlijke manier koning zijn. Een mysterieshopper hangt heimelijk in je winkel rond. Marjan was dan ook verrast toen ze hoorde dat ze genomineerd was.  “Heel gaaf. Kennelijk is mijn winkel opgevallen. Alleen de nominatie al vond ik tof.” Ze werd uitgenodigd voor de prijsuitreiking en ging daar vrolijk heen, ze was allang blij met de nominatie. Dat ze zilver won, was een complete verrassing, ook voor Marjans compagnon Han. Marjan: “We zitten nog maar een jaar in Utrecht en nu we hebben deze prijs!”

Livstores en Jurkenvanmaria werken samen vanaf het moment dat Livstores geopend werd. Ik kwam nieuwsgierig binnen gelopen met een zak aardappels. Marjan kende de blog Jurken van Maria, en liet haar winkel zien. Wat  een te gek concept! Prachtige duurzame kleren van Nederlandse ontwerpers, back to the roots, weg bij de massaconsumptie maar goede kwaliteit met kleding die past bij ieders authentieke stijl. Ik was meteen fan van Livstores. We gingen met elkaar in zee.

De nuchtere Marjan draait iedere ochtend fluitend de winkeldeur van het slot. “Ik vind het contact met de klanten onwijs leuk,” legt ze uit. Ze vertelt dat er deze week een jonge vrouw in de winkel was die ging promoveren. Ze zocht een jurk voor de promotie. “We maakten de jurk op maat. Het stond haar prachtig. Ze zei: ‘Ik krijg zelfvertrouwen van deze jurk.’ Daar doe je het toch voor?” Marjan heeft daarnaast één-op-één contact met de designers. “De ontwerpen van de kleding zijn hun baby’s. Ze hebben er dag en nacht aan gewerkt. Het is tof om daarin te delen. En er is meer. Ïk heb er plezier in dat hier ontwerpen hangen voor de Nederlandse vrouw, met een Nederlands postuur.” Wat dan dan is, een Nederlands postuur? “Geen hoog gesloten knoopjes, maar lager, Nederlandse vrouwen hebben tieten.” verlegen: “Eh, schrijf dat maar niet op.” Nou, lekker toch wel Marjan. Want ik ben ook zo’n Hollandse vrouw. Gefeliciteerd met de terechte prijs! You go!

Info: Broek en top, Irma Borgsteede, laarsjes, Eijk, alles verkrijgbaar bij Livstores. Fotografie: Maria

 

p.s: Like ons op facebook! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram