privateshoppen, gillend doen, straks kan het niet meer

door | 19 maart 2021 | beschouwend, Geen categorie, jurken, korte jurk, laarzen, praktisch, verhalend, verslaggevend | 0 Reacties

 

Voor privateshoppen hoef je niet meer beroemd of van koninklijke bloede te zijn, het is nu voor iedereen. Top!  Privateshoppen heeft als voordeel boven impulsshoppen, dat je meestal geslaagd en tevreden thuis komt. Niet met tassen vol, maar met één of twee artikelen naar wens.  Je gaat eerst researchen op internet. Die jurk zou in het echt mooi kunnen zijn.  Materiaal goed.  Pasvorm lijkt in orde, maar moet je even zien, want het is niet zichtbaar hoe de coupenaden zitten. Dan maak je een afspraak en ga je je zitten verheugen.  Je fietst überblij naar de winkel.  Daar wordt je met égards behandeld.  De deur wordt voor je open gehouden en je kunt kiezen tussen thee of champagne. Full attention, en ik ben dol op aandacht. Bonden met de verkopers.  Onderonsjes hebben. Uitgezwaaid worden bij de winkeldeur. Dikke prima, private shopping.

Ik heb onder ons gezegd en gezwegen in full coronatijd best wel geinternetshopt. Ik zie het nu al als een zwarte bladzij in mijn leven. Want wat een spijt heb ik dat ik de Post NL mensen voor me heb laten rennen. Zeker als je de film  sorry we missed you’ hebt gezien, stijgt het schaamrood je naar de kaken. Pakjesbezorgers moeten zo hard sloven, dat er van onderonsjes geen sprake was, hoewel ze me bij name kennen. Dan alle verpakkingen die ik  ook nog eens regelmatig terugstuur, want de maat of het model vind ik vaak niet goed, ik ben kritisch. Je zou ook kunnen zeggen dat ik in die zwarte periode voor meer werkgelegenheid heb gezorgd. Dat is eveneens waar. Toch –  ik ga niet meer online bestellen. Ik doe het al een paar maanden niet meer. Ik hoor de lezer nu al gnuiven, ‘huhuhu, een paar maanden, wat is dat nou in het licht van de eeuwigheid,’  maar het duurt drie weken voor je een gewoonte implementeert dus ik ben goed op weg.

Ik raad dus iedereen aan om met onmiddelijke ingang te stoppen met online shoppen of het op zijn minst tot een minimum te reduceren. Haal alle apps van thuiswinkels van je telefoon en maak een afspraak in de winkel. Er is geen enkele reden om het niet te doen, je steunt er de plaatselijke middenstand mee, je hebt geen muisarmpje van het klikken, nee, privateshoppen  is een ervaring op stand. Je koopt met aandacht en niet impulsief. Je kunt kijken en voelen of je jurk goed zit en mooi staat, want de spiegels in de winkel zijn altijd groter en beter dan thuis. Een soort mindfull winkelen. Doen, nu de winkels nog niet overstroomd worden door al je stadsgenoten en je moet wachten voor de wachtkamer. Flaneer door de rustige straten naar je favowinkel (namen noem ik niet, LIVStores)  en geniet!

 

 

foto: Privateshopping bij LIVStores bij Marjan Londeman, Twijnstraat 41 Utrecht.  Blazer,  d’Etoiles Cassiopé, te dragen als jurk of als blazer, daaronder een kort jurkje/tuniek van Elements of Freedom, Amsterdam. Laarzen van Bronx.

 

      Afspraak maken?  https://www.mijnwinkelafspraak.nl/app.html?winkel=livstores-twijnstraat-41-utrecht

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram