rokje van Nieuwspoort

door | 1 oktober 2015 | accessoire, jurken, rokken | 0 Reacties

Nou, vooruit dan Maria, speciaal voor jou vandaag een rokje. Dankzij de zon die nog even haar best doet voor het laatst met blote benen, zij het wel in laarzen. Tenslotte hebben die benen nog een beetje kleur en dat dient tot de laatste nazomerdag uitgebuit te worden. De eerstvolgende warmte zal nog lang genoeg duren…….

De bestemming van mij en mijn rokje is vandaag Nieuwspoort, het paleis van de Haagse journalistiek. De gelegenheid is de Nacht van de Journalistiek, een jaarlijks terugkerend festijn van de beroepsvereniging van eerder genoemd ambacht.

Mijn gedachten gaan terug naar de laatste keer dat ik in Nieuwspoort was, twee jaar geleden. Dankzij uitstekende connecties was ik aanwezig bij de kranslegging voor gevallen journalisten op 4 mei. Traditiegetrouw is dit een stemmig Haags onderonsje: er loopt wat bekend journalistenvolk rond, de kinderombudsman hield een fraai praatje en ik schudde vele handen, waaronder die van de voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer.

Niets menselijks bleek mij vreemd: Mark Rutte was aanwezig en daarmee mijn belangrijkste doelwit. Anderen gingen mij voor en vragen om een kiekje met de premier bleek ook in deze kringen salonfähig, dus niets weerhield mij de ontmoeting vast te leggen terwijl ik vriendelijk keuvelde met ons aller Mark.

Hoewel in vol ornaat (always dress like a million bucks), was ik op het moment van deze ontmoeting bijstandsmoeder, niks meer, niks minder. Dit was dus mijn moment: ik had de VVD-premier één op één voor mezelf, met al mijn opvattingen over VVD-beleid, toenemende armoede, verkeerde verdeling en ga zo maar door. Ik had alles in handen om voor mezelf en mijn collega-bijstandsmoeders het opperhoofd van die politiek eens goed onder de neus te wrijven wie die armen zijn. Met mijn look maakte ik alle kans zijn beeld drastisch bij te stellen..

Maar daar waar het eigelijk altijd misgaat als je te vriendelijk met iemand probeert te keuvelen uit bewondering voor diens positie, ging het bij mij ook mis. Ik brabbelde wat over de journalistiek en de Nederlandse Vereniging van Journalisten waar ik wat in deed en wat mee had, om mijn aanwezigheid te legitimeren. Allemaal waar, maar verre van indrukwekkend.

Mijn rokje en ik zijn weer onderweg naar huis. We trekken ons weer terug uit Nieuwspoort, maar slechts om te herbewapenen!

fotografie: Marieke van Willigen

fotografie: Marieke van Willigen

info: Rok, boutique ergens in Frankrijk, laarzen, Nelson, hemdje en vest, America Today, sjaal, Albert Cuijp, hoed, H&M

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram