rokjesdag – en het alternatief voor mannen

door | 27 maart 2017 | Columns, jurken, korte jurk, rokken | 2 reacties

Zou het morgen rokjesdag zijn? Ik kreeg de vraag van twee vrienden, een Schot en een Amerikaan met Schotse roots, die van plan zijn op rokjesdag in Schotse kilt door Utrecht te gaan paraderen. Donderdag is het rokjesdag, gok ik. Zelf ben ik ook van plan om donderdag de panty achter in de kast te werpen. Weg ermee.  Maar wat doen de mannen zonder Schotse Kilt op rokjesdag ?

Waarom donderdag rokjesdag, niet dinsdag? Dat zit zo. Je moet in de mood komen voor rokjesdag. Er moeten een paar warme dagen zijn geweest, één of twee zijn genoeg, en dan denk je: nu is het klaar. Je scheert je benen, koopt benenspray (melkflessen kunnen niet)  en daar ga je. De toon is gezet voor de rest van de zomer.

Martin Bril heeft de term ‘rokjesdag’ ooit verzonnen. Het is een goede toevoeging aan de Nederlandse woordenschat. Er hangt iets in de lucht, ineens krijgen we allemaal de kolder in de kop en we zijn niet meer te houden. We gaan naar de kapper, trekken een mooie jurk aan en sandalettes met flinke palen, we hebben er zin in. Zin in een jurk, de zomer, vrijheid. We mogen weer in de wei!

Maar wat voor dag is er voor mannen? Casual Friday in ieder geval niet. Het is de burgerlijkheid gekroond. Voor wie gemist heeft wat Casual Friday is: Ze gaan met gympen onder hun pak en doen heel wild geen jasje aan naar het werk. Volgens mij is Casual Friday alweer uit, het was iets van de jaren tien. Wij vrouwen werden er niet opgewonden van.

Korte broekendag lijkt me al helemaal geen mannelijke alternatief voor rokjesdag. Die knokige knieën onder een afritsbroek, please, niet doen. Een tanktop, dat is mooi. Die mannelijke torso, armen die je zouden kunnen beschermen (in theorie) en daaronder een blauwe jeans, goed zittend, beetje strakkig maar niet te, met mooie schoenen. Ben je een beetje te ielig voor een tanktop? Niet erg, een wit linnen overhemd volstaat ook.

Dus mannen, mocht je deze blog lezen, hier het volgende voorstel. Als wij nu beloven dat donderdag rokjesdag wordt, doen jullie dan een tanktop aan of een wit linnen overhemd? Wat een feest wordt het donderdag! Laten we allemaal de wei in gaan!

 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram