roze jurk

door | 8 juli 2012 | jurken | 2 reacties

Neigt Doemaarroze naar ordinair? Ja. Zijn jurkjes die niet meer dan vijftien centimeter over je billen vallen vulgair? Zeker. En kan je nog wel korte jurkjes aan, als je richting veertig loopt? Absoluut niet. Behalve als je zelf vindt van wel, dan staat het prima.

Vriendinnen/collega’s Trea en Veronique vierden dat hun prachtige kantoorruimte aan het Geertekerkhof succesvol is verbouwd. Ze hadden een soort stuif ‘es-in georganiseerd. Ik had mijn korte roze jurkje aangetrokken. Ik twijfelde nog even of het niet te tokkie was, dat zuurstokroze minijurkje met die hoge palen.

Ik zag het zo voor me: een knalroze legging in te dikke benen, de cellulitis is door de stof zichtbaar. Daaronder nepleren schoenen met hoge naaldhakken. Geblondeerd haar met uitgegroeid permanent en een knalroze zonnebril. Over straat blèrend: “Kèèèvin! Shakieieieiraoaoaoa! Eeeeten!”

En dan het tweede bezwaar, afkomstig uit de jaren ’50: Word ik niet te oud voor dergelijke kledij? Wordt het niet eens tijd om me volwassen en degelijk te kleden, zoals een bijna veertigjarige moeder betaamt? In het marineblauw, bijvoorbeeld? Verfoeilijke gedachten! Zolang je toonbare benen hebt kan je alles aan, ook een veel te kort en veel te fel roze jurkje. Want als je geen tokkie bent, zul je er ook niet zo uit zien. Als je wel een tokkie bent, is het evenmin erg, want daarvoor ben je een tokkie. Dus eigenlijk is er nooit iets aan de hand.  Je kunt alles aan, je bent vrij! Voor ik op de fiets stapte, heb ik mijn haar in deugdelijke jaren ’50 stijl gevlochten.

Op de fiets was het  sjorren geblazen,  want het nadeel van korte jurkjes is dat ze op de fiets gaan opkruipen. Maar zodra ik de stuif-es-in binnenliep in de doemaarroze jurk, overviel me  vrolijkheid. Hoe tof is het om hier te werken, op dit verborgen binnenpleintje in Utrecht. En hoe heerlijk is roze! Hoe prettig de jurk! Goed is het leven, proost!

Best gek, want roze is eigenlijk niet veel anders is dan een afgezwakte vorm van rood. Rood is vuur, passie, knallen. Ga je rood aanlengen met wit, dan krijg je roze. Misschien was dat het wel. In het roze ben je een lief vuurtje. En dat lijkt me een klef doch prima einde voor de jurkenblog van deze week.

Waar en prijs?
jurkje: sale Didi € 40,-
schoenen: Replay, +/- € 100-,-
Onderjurkje: One, € 15,-

tips:
Als je mooie gelijkmatige bruine benen wil, kun je een beetje foundation door je bodylotion doen.
Daarmee poets je oneffenheden weg.
Vrouwen uit het Oostblok betrap ik regelmatig op panty’s in open schoenen. Dat is lelijk. In open schoenen is het juist de bedoeling dat je tenen zichtbaar zijn, en niet de naad van een panty.

Om het af te leren: leve de eighties, klik aan: Doemaar

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram