scheit2

schijt-aan-de-jurkbroek

Fuck de jurk, dacht ik vanochtend. Ik zag ook dat ik me verslapen had en ineens had ik geen zin om na te denken over een goede jurk voor deze dag. Dat is uitzonderlijk.

Eén dag was ik als een paar van mijn vrienden en een broer. Vriend @Historob heeft twee spijkerbroeken, drie shirts en voor de winter nog een extra trui. Toch functioneert hij prima in de samenleving, heeft een mooie vriendin, overal een mening over en verdient bovendien koffers met geld.

Vriendin Wieke presteerde het om in haar studententijd te gaan solliciteren naar een PHD-plek met nietjes in haar rok, omdat er gaten in waren gevallen. ‘Ik wil gaan als mezelf,’ was destijds haar verklaring, terwijl ze nog een nietje in een gat van haar rok sloeg. Ze werd op twee universiteiten aangenomen.

En mijn broer had vroeger Van Bommels die hij een jaar of tien dagelijks aanhad. Als zijn sokken na een decennium nat werden van de regen die door de onrepareerbare zolen kroop, ging hij naar Molenkamp Schoenen en kocht hij precies eenzelfde paar, die hij al in winkel inruilde voor de oude. Daar sjokte hij dan de komende tien jaar op verder.

In zo’n bui was ik vanochtend. En ik pakte de eerste de beste broek, T-shirt en laarsjes. Wat een soberte vandaag. Ik heb nu al zin om morgen een jurk aan te doen.

Fotografie: Kahdra
Info:
T-shirt: Björn Borg, € 40,-
Broek: Pieces,  € 40,-
Schoenen: Invito, € 110,-There is 1 comment

Add yours
  1. Loes

    Geweldig en ja ik snap het helemaal, morgen weer gauw een jurk aan jij, foei! Ik ga zelfs verven op een ladder met een jurk aan en beton storten en dergelijke, ik doe dan soms wel een schortje voor ha ha.


Post a new comment