Schoondochterjurk

door | 22 juni 2014 | accessoire, Columns, jurken | 0 Reacties

Dit is een jurk die op de rand van afvoeren heeft gestaan. De lengte is niet goed en de print is te braaf. ‘Weg met dat ding’, dacht ik, terwijl ik met de hanger in mijn hand stond.
Ik vind haar nog steeds braaf, maar toch is ze gebleven. Er volgt nu geen reden waarom ik haar niet weg heb gedaan, want die heb ik niet. Ik hing de jurk op een gegeven moment toch weer terug in de kast. En elke ochtend als ik een jurk voor de dag uitzoek en rasj rasj rasj langs mijn jurken ga, kom ik haar tegen.
‘Daar hebben we onze brave Hendrik weer,’ denk ik dan laatdunkend. Dit jurkje is het zwarte schaap van de kast, waarschijnlijk gaan de andere jurken haar gemeen uitlachen en pesten zodra ik de deur uit ben. Toch blijft ze.
Een braaf jurkje hoort natuurlijk wel in je collectie. Op sommige momenten moet je nu eenmaal de perfecte schoondochter spelen. Bijvoorbeeld bij een nieuwe opdrachtgever. Of tegen de politie die je net aan heeft gehouden omdat je een wetje hebt overtreden. Op een sollicitatiegesprek. Je glimlacht de hele tijd zo allerbeminnelijkst dat je er pijn van in je kaken krijgt. Je knikt en hmt bevestigend, welk lulverhaal er ook tegen je verteld wordt. Als je daarbij een sexy little black dress aantrekt met een decolleté van hier tot Alaska, wordt je welgevoegelijke gedrag niet geloofd. Men zal denken dat je een wolf in schaapskleren bent. Dat is misschien ook wel zo, maar je wilt nu juist dat ze dat niet doorhebben. Het is dus zaak dat je in zo’n situatie een passende jurk aantrekt. Zoals deze.
Deze schoondochterjurk heeft trouwens één voordeel: het is een wikkeljurk. En daarvoor heb ik een hardnekkige voorliefde.
Info: 
Jurkje vintage, schoenen Tamaris, bloemen op schoenen Sacha, hemdje onbekend want uit de kast van een vriendin gered, tas Steps,  underwear, Marlies Dekkers
http://emphotography.fotoport.nl/
Tips
 
Hoe cultiveer je je zomerbenen?
 
1. Zelfbruiner.
Als je de bruining langzaam op wilt bouwen, meng de zelfbruiningscrème dan met bodylotion. Dat is overigens niet noodzakelijk. Doe, nadat je de zelfbruiner op hebt gedaan, extra bodylotion (zo vet mogelijk) op je knieën en enkels (de ‘knakgedeeltes’), zodat je daar geen donkerbruine vlekken krijgt. Laat de bruiningscreme rustig intrekken, loop het liefst even met blote benen.
Na ongeveer vier dagen alles er af halen en opnieuw opbouwen.
 
2. Bakken in de zon.
Wel insmeren met een goede factor, de zon is de eerste veroorzaker van huidkanker. Sommige merken (Etos, Nivea) hebben zonnebrand met bruining en bescherming tegelijk.
 
3. Scheren of epileren.
Epileren ongeveer eens per maand, je benen zijn dan lekker zacht. Scheren om de paar dagen.
 
4. Make-up.
Meng wat foundation (donkere kleur) met bodylotion en huidolie. Breng dat aan op je benen. Laat het intrekken. Daarna kun je eventueel nog licht glitters met een kwast over je benen doen (niet teveel!).
Fotografie: Erik Meijers 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram