sherrydieet werkt tijdelijk, maar hoe moet diëten dan?

door | 11 maart 2019 | jurken | 0 Reacties

Aangezien ik sinds de bevalling van de kinderen (achttien jaar geleden) een gestaag stijgende lijn in mijn gewicht heb, wordt het tijd die lijn om te buigen.  Ik heb al heel wat diëten op touw gezet. Sommigen lukten, anderen niet, altijd tijdelijk. Zoals daar zijn: het brooddieet, het tot van 2 tot 7 etendieet, het 500 calorieëndieet, het 1000 calorieëndieet, het altijdfitdieet, het quinoadieet, het sherrydieet, het yoghurtdieet, het (zelf ontworpen) snickersenchipsdieet, atkins, oerdieet, eetdehelftdieet.

Ook heb ik in de loop der jaren diverse obscure pillen besteld op internet of via een afslankpillenlijn uit Colombia geritseld. Het hielp soms even, maar nooit op lange termijn. Waarschijnlijk zeg ik hier niets nieuws.  De meeste dieters komen weer aan, op de duur.

Ik vind het onmogelijk om niet bij Jamin naar binnen te lopen, bonbons af te slaan, geen taart te eten met vriendinnen, een chipszak half op te eten, dan weer sluiten en in de kast. Die zak moet op. Dit werkt allemaal niet mee voor je gewicht. Ze zouden eigenlijk geen chips of snoep meer mogen verkopen, Maar aangezien ik dat niet direct zie gebeuren, zal ik het zelf aan moeten pakken. Mijn lievelingseten is trouwens 4 cheesepizza.

Ik zie diverse mensen wél op gewicht blijven. Die gewichtsverandering lijkt samen te hangen met een leeftijdsfase, dikke tieners worden slanke twintigers, wijnbuikjesdertigers worden magere veertigers.  Ook andersom, volle zeventigers man of vrouw. Vroeger waren ze altijd slank, maar na hun pensioen zijn ze aan het feesten geslagen. Ze laten het gewicht waaien, of zitten pierewaaiend met bonbons en champagne in prieeltjes. Voor mannen geldt overigens: een beetje buikje mag wel, maar de opgeblazen rubberen kruikvorm is onaantrekkelijk.

Het komt er op neer dat ik mijn levensstijl moet veranderen. Eigenlijk bestaat dat er vooral uit dat ik geen taart en chips meer moet eten. Of chocoladerepen.  En dat is een kwestie van beheersing. Sofie en ik zitten sinds kort op een afslankpraatgroep.  Eén keer per week wegen en daarna praten hoe het komt dat we niet afvallen of het vieren (niet met taart). Oogst deze week (vanaf woensdag)  1 kilo.

Iemand ervaring met langdurig gewichtsvermindering?  Dus geen gejojo, maar dat het wel is gelukt? Deel je ervaring hieronder!

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram