single-onvriendelijke jurk

door | 13 juni 2014 | jurken, korte jurk | 1 reactie

Van die jurken met de ritsen ver achterop de rug. Confronterend zijn die altijd. Zeker als je single bent. Toestanden maak je als alleengaande mee met zo’n jurk.
Dit lavendel jurkje heeft zo’n rits. Wil je hem dicht doen, dan zit je met je hand zoekend te graaien ergens halverwege je rug. Uiteindelijk vind je het ritsje,  en met krakende botten probeer je hem tot het eind dicht te doen. Je armen in onnatuurlijke houding over je schouder en langs je taille geknakt. Heb je een vriendje of kinderen, dan gil je natuurlijk ver voor de ritsellende begint ‘Help even mijn jurk dicht te doen!’, maar heb je géén partner of kinderen, dan ben je op je eigen acrobatiek aangewezen. En die heb je vaak niet meer, als je je vijftiende levensjaar bent gepasseerd.
Ik zie allerlei ongelukkige scenario’s voor me van de single met de rugrits. In één van die scenario’s heeft de single met zorg dit jurkje uitgekozen voor een avondje stappen met vriendinnen. Wellicht komen ze halverwege nog een man tegen, is het onuitgesproken idee. Ze is vijf volle minuten bezig om in merkwaardige bochten wringend de rits dicht te doen. Even rijst de gedachte dat ze eigenlijk niet lenig is, maar die gedachte geeft ze geen voet. Vanavond doet wellicht iemand anders haar rits weer open. Ze haalt deze toeren dus uit op basis van hoop.
Die hoop is vervlogen om een uur of twee ‘s nachts. Er waren wel mannen, eentje zei zelfs:  ‘je zoent als een godin,’ na een onstuimige spontane interface, maar na middernacht was iedereen te dronken om nog iets fatsoenlijks of onfatsoenslijks mee uit te voeren. Gedesillusioneerd fietst de single naar huis. Voordat ze in bed stapt, is ze geen vijf minuten, maar een vol half uur bezig om haar jurk uit te krijgen, want ook de single is qua soberheid niet meer helemaal waar ze zijn moet. Ineens voelt ze zich intens eenzaam, mist die galante man die haar lief doch geroutineerd uit haar jurk helpt. Ze voelt zich Bridget Jones in het echt. Huilend en snikkend laat ze zich uiteindelijk op het bed vallen. Had ze niet een half uur hoeven te wurmen, dan zou ze zich nu niet zo afschuwelijk voelen. Het is allemaal de schuld van de jurk met de rugrits.
Ben je single? Koop dan een jurk met een zijrits. Je voorkomt er een hoop droefenis mee. Heb je wel vriendje of vriendinnetje (of allebei, mag ook), dan is de rugrits geen enkel probleem. In tegendeel.

info: Jurk Steps. 

fotografie: Kahdra

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram