spring uit je doos

door | 28 februari 2018 | jurken, lange jurk | 0 Reacties

Kunstenares Kerstin Vogel zet radicaal haar leven op een andere rails. Opvallend: ze draagt voor het eerst in haar leven een jurk – op de catwalk! 3 suggesties om je vertrouwde leven op de schop te nemen. 

Door Kerstin Vogel

Een vraag aan alle mensen die niet aandachtsgeil zijn. Waarom zou je je in hemelsnaam opgeven voor een modeshow, als je niet in het middelpunt van de aandacht wilt staan?  Het is mij onlangs overkomen. Ik liep een modeshow in een jurk.

  1. Doe een Dita von Teesje

Het leven hangt van toevalligheden aan elkaar. Mijn leven tenminste. Ik wilde een jaartje terug meer sporten en ben toen op dansles gegaan, omdat ik dit een leuke manier van sporten vind. Twee lessen in de week. Net een uurtje te weinig. Een vriendin van mij piepte me toen op voor een workshop Burlesque. Ze waren al begonnen, er was een plekje vrij, burlesque vond ze echt iets voor mij en ik moest snel beslissen. Ik heb toen ‘ja’ gezegd, omdat ik dacht dat Burlesque iets was als de Charleston, een dans die mijn dikke oma mij nog demonstreerde toen ze tachtig was. Niets was minder waar. Burlesque is een dans waarbij je zo verleidelijk mogelijk stript. Met een flinke knipoog. Denk Dita von Teese. Toen het kwartje viel, was afhaken geen optie meer. Voor het blok.

Flashback van de lagere school: alsof je met je vriendinnetjes samen danspasjes instudeert. Eindeloos dansen voor de spiegel. Die workshop was hetzelfde, alleen met een wijntje erbij. En sommige dames oefenden manoevres voor hun slaapkamerleven. Iets waar we op de lagere school totaal niet mee bezig waren. Het hele Burlesque-verhaal was door dat stripteasetintje (zeg maar tint) wel een compleet nieuwe ervaring. En ik merkte dat ik het echt niet leuk vind op een podium, laat staan als ik er in m’n eentje wulps op moet dansen.

  1. ga de catwalk op

Mijn garderobe is ruk. Dus ik was van plan een stylingadvies te vragen bij Arthur&Willemijn. Toen kwam die mail voorbij: geef je op voor de modeshow. Je krijgt een stylingadvies én je kunt gratis kleren winnen. Soms kan ik heel praktisch zijn. Dus ik gaf me op. Dan is daar de dag dat je aan het catwalken bent, terwijl je denkt, kijk mij nou hier een beetje schuiven. Eerlijk gezegd nog geen idee hoe ik precies liep. We hadden geen les gehad van hysterische modeguru’s zoals je ziet in Holland’s Next Top Model. Maar de managers van de kledingzaak hadden er zelf voor gekozen mij hun nieuwe collectie te laten showen. Dus ik maakte me niet druk om mijn verschijning. De enige instructies die ik mezelf gaf waren: recht lopen, niet struikelen op die hoge schoenen en lol hebben. Dat laatste koste me niet veel moeite. Het publiek had een enorme peptalk gekregen en klapte de he-le modeshow door. Continu. Er is nog nooit zoveel voor mij geklapt. Geen Anna Wintour in het publiek, maar alleen ‘normale’ mensen. Leuke mensen. Ik vind normale mensen leuk. Zeker na die modeshow.

  1. schrijf een blog

Ergens zit er een logica in: burlesquen, catwalken en nu bloggen. Zelfde verhaal. Er wordt al zoveel geluld en geblogd, waarom moet ik dan ook nog bloggen? Toch lul ik nu nog een schepje bovenop alle reeds aanwezige gelul. Een paar wijsheden dwarrelen naar boven, van wijzen om mij heen. Als je lult, maak je ruimte in je hoofd voor nieuw gelul, of voor een paar wijsheden. De belangrijkste is deze: Je weet van tevoren gewoon niet hoe een nieuwe ervaring uit gaat pakken. Doe ‘het’ maar gewoon, je verzint toch de uitkomst niet. Bij ‘het’ heb ik het over een nieuwe ervaring. Onbekend terrein. Dan heb ik het nog niet eens over mijn hiphoplessen gehad. Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn een halfuur lang toegeklapt te worden in een modewinkel. Maar het ligt me toch niet, dat middelpunt van belangstelling? Probeer iets nieuws, verras jezelf. Niet de hele tijd, maar wel regelmatig. Doe je altijd zwart? Doe dan eens wit.

info: jurk, la fee. 

p.s.: like ons op facebook! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram