Toni Peroni over mode

door | 30 mei 2016 | Modemeter, Utrecht | 0 Reacties

Ik heb een broodrooster op mijn been laten zetten”

Tekst: Marieke van Willigen

Hij ziet er uit als een straatschoffie en dat is hij ook, al is hij 56. Liedjeszanger en drummer Toni Peroni draagt kleren die bij zijn gevoel passen. “Als het maar katoen is.”

Draagt u echt alleen katoen?

Ja. Ik ben daar raar in. Als het geen katoen is, krijg ik kippenvel. Vreselijk. Ik heb wel eens een trainingsbroek aan, maar niet lang, er zit altijd wel iets van polyester in.

Zei u nou dat u wel eens een trainingsbroek draagt?

Eh, als ik uit de sportschool kom, en soms ‘s ochtends als ik naar de supermarkt ga. Kom je geheid net iemand tegen die met je op de foto wil. Dan schaam ik me achteraf. ‘Had ik nu maar een spijkerbroek aangetrokken,’ denk ik dan.

Want u loopt het liefst in spijkerbroek?

Ja, absoluut. Hij moet perfect zitten en dus van 100% katoen zijn. Mijn spijkerbroek is een soort tweede huid. Ik woon er in. We krijgen het één en ander aan kleding toegestuurd door sponsors. Duur spul, ook ondergoed en T-shirts. Maar geef mij maar een katoenen jaren ’50 onderbroek van de Zeeman.

Toch niet van die ballenknijpers onder uw jeans?

Die ook.

Heeft u speciale versierderskleding? U heeft een bepaalde reputatie.

Ja, maar de versierfase is voorbij, ik heb een vriendin. Vroeger had ik trouwens ook geen datingkleding. Mijn advies aan mensen die momenteel op het versierderspad zijn: Ga als jezelf en trek aan waar je je lekker in voelt.

Laten we het over uw tatoeages hebben. Het zijn er nogal wat. Waarom?

Tattoo’s zijn verslavend. Het begon met een muzieksleuteltje op mijn arm, heel lang geleden. Ik was zo trots als een aap met negen lullen op die eerste tattoo. Toen kwam er nog een tattoo. En nog één. Nu zijn het er echt heel veel. Ik laat vanalles tatoeëren. Ik heb nu bijvoorbeeld een broodrooster op mijn been laten zetten. Lachen man.

Tattoo’s van vrouwennamen lijkt me geen beginnen aan, in uw geval.

Haha! Dat moet je inderdaad nooit doen. Heel dom. Ik heb alleen de naam van mijn ex op mijn arm gehad, de moeder van Junior, maar daar staat nu iets anders overheen.

Wat zijn uw fashionafknappers?

Mannen die een trui om hun schouders knopen. Of vrouwen die iets heel bijzonders aan hebben op een feest, en een volgend feest hebben ze precies hetzelfde aan.

Denkt u na over wat u aantrekt?

Ja, en ik vraag ook altijd de mening aan de mensen die hier wonen. Soms zegt mijn zoon: “Pa, wat heb je áán?” Dan kleed ik me dus om. Ik wil met mijn outfit uitstralen dat ik benaderbaar ben en dat ik lekker in het leven sta.

 

info:

Toni Peroni is eigenaar van Starsoundstudio’s en coach van zijn zoon DJ Toni Peroni Junior. Voorheen was hij drummer van Het Goede Doel en ook drumde hij bij de Dolly Dots. Ook zingt hij liedjes.

Broek: Replay € 140,-, overhemd Hugo Boss € 80,- , horloge: gekregen van Junior, Seiko (prijs niet bekend), schoenen: Christiano Ronaldo € 161,-, onderbroek: Katoenen boxer Zeeman, 2 voor € 5,-, parfum: “Zeg ik niet, uit Frankrijk.”

foto: Robert Oosterbroek

Kijk ook Toni Peroni’s one and only speelfilmervaring! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram