troubles op de top van Mazlow

door | 3 september 2018 | jurken, lange jurk | 0 Reacties

Ook op de top van Mazlow heb je zo je problemen. Bijvoorbeeld dat je in de jacuzzi ligt, glas champagne erbij, gewoon de dagelijkse afsluiting van de dag. Na een tijdje besluit je uit de jaccuzzi te stappen, om je voorverwarmde zijden negligé aan te trekken. Krijg je de jacuzzi niet uit! Hij blijft maar doorbubbelen en stomen, de badkamer is onbegaanbaar vanwege het schuim. Je zijden negligé kan naar de zwervers. Wat een drama. Uiteindelijk hebben we de stroomdraden maar doorgeknipt, want we hebben op dit moment geen geld voor een elektricien. En oja, die jaccuzzi zat er al in toen we het huis kochten. En de zijden negligé is eigenlijk van viscose/polyamidemix. Maar nog steeds: topvanmazlowproblematiek.

Een ander probleem dat we in het penthouse van Mazlow ondervinden, is keuzestress. Welke jurk doe ik vandaag aan? Die van Karen Millen of van French Connection? En welke schoenen? Welke thee zal ik kiezen? Jasmijn, Hong Poa? Darjeeling? Met welke pen zal ik schrijven? Welke kleur inkt zal ik gebruiken? Welke fiets zal ik pakken? Welke muziek zet ik op, en via welke streaming? Welk kattenvoer koop ik, bij AH, Jumbo of Lidl? Welk dekbed gooi ik over mijn bed? Welke mascara, welke lipstick? Ga je met de auto of de fiets? Met de trein of het vliegtuig? Het is om gek van te worden, als je erover nadenkt. En het zijn allemaal marginale keuzes. Het gaat niet om essentiële beslissingen, die het pad van je leven veranderen. Zoals: ga ik met mijn opleiding door of ga ik iets anders doen? Zal ik die persoon ontslaan of geef ik hem nog een kans? Stoppen we de behandeling of niet? Alle topvanmazlowkeuzes gaan over onzin. Over spullen, over gerief. Het zou nog nut hebben als je er ervaringsbekwaam van wordt. Dat je zo vaak hebt gekozen, dat de keuzes waar het echt om gaat je makkelijker afgaan. Maar dat betwijfel ik.

Ons huis dreigt niet ontruimd te worden, de kids kunnen gewoon naar school en ze hebben genoeg eten. Er is geen gevaar van boze mannen met machettes die mijn dochter ontvoeren en verkrachten, samen met haar vriendinnen.  We hebben alles. Dus maken we ons zorgen over de jacuzziknop die niet uit wil. Of over welke laarzen ik vandaag aan zal trekken, die blauwe van Fred de la Bretoniere of de cowboylaarzen van Sendra.

 

Info: 
Fotografie: Joos Buurman
jurk, Lien en Giel, sandalen, Ecco
lokatie Dominio Vale Do Mondego, Portugal 

 

p.s.: leuk als je ons liket op facebook! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram