vader-dochter jurk

door | 10 augustus 2015 | Columns, jurken, korte jurk | 0 Reacties

Je wordt ouder en koppelt jezelf op een gezonde manier los van je ouders. Toch is het fijn om af en toe de vader-dochteronderonsjes te beleven. Dat deed ik, gehuld in deze skater dress.

Ik woonde vanaf mijn puberteit bij mijn vader, dat schept wel een band. Hij werkte bijna 24 uur per dag en dat zeven dagen in de week. Ik bewonderde hem, maar had ook behoefte aan samen zijn. Al voelden we ons wel verbonden. Dat uitte hij meestal in het weekend na een paar vaasjes bier.

Mijn vader drukt niet snel in woorden uit hoeveel hij om me geeft, van me houdt of trots op me is. Juist de keren dat het wel gebeurt, zijn onbetaalbaar. En onvervangbaar. Ik heb jaren op mijn tenen gelopen in de hoop complimenten te krijgen, een schouderklopje of een kus. Maar dat was niet nodig. Mijn vader is gewoon een man van weinig woorden. Dat is niet per definitie fout. Want dat we een band hebben is wel duidelijk. Hij staat altijd voor me klaar, heeft veel puinhoop van me opgeruimd en maakt altijd tijd om samen wat te doen.

Vroeger zag ik mijn vader weinig. Dat veranderde toen ik voor langere duur ziek werd. Alsof onze band toen pas echt tastbaar werd. We gingen vaak wandelen, koffie drinken, de stad in of naar mijn paard. Hij kocht knutselspullen voor me en we appten elke dag. We hebben alles ingehaald en sindsdien is onze band zo gebleven. Sterker nog: ze is gegroeid.

Zo stonden we deze keer samen in de keuken. Ik schilde aardappeltjes en hij bakte verse vis en maakte een salade. Het zijn deze kleine dingen die het doen. Het samenzijn, samen eten, kletsen en lachen. Vroeger kreeg ik veel cadeaus en had ik materialistisch gezien alles. Terwijl ik verlangde naar liefde, een knuffel of een leuke app. Je kunt alles hebben, maar dat vult geen innerlijke leegte op. Want net als geluk is ook liefde is niet te koop. Dat moet je voelen. Niet alleen in een vader-dochter band, maar ook in andere relaties. Met familie, vrienden of je partner.

Natuurlijk is het fijn als je elkaar blij maakt met spullen. Althans, ik geniet daar echt wel van. Maar dat kleine briefje onder een kussen leggen, een kaartje versturen of spontaan op de koffie gaan, dat zijn de dingen waarmee je iemand pas echt blij maakt. En dat moet niet in de vergetelheid raken.

Vroeger droomde ik altijd over een hutje op de hei. Met een kampvuur, veel dieren en alle mensen die ik liefheb. Back to the basics met als basis veel liefde. Dat wilde ik en daar zou ik mijn auto, paard, iPhone en andere luxe zo voor weg doen. Dat is zweverig en onrealistisch. De gulden middenweg kun je in deze maatschappij zelf creëren. Ik ben blij dat ik geld heb om te kunnen leven. Een woning heb om in te wonen en spullen heb om te kunnen functioneren. Dat is een luxe en daar werk ik ook niet voor niets voor. Maar het meeste dankbaar ben ik voor alle liefde die ik krijg en kan geven. En als ik mag kiezen tussen de nieuwste iPhone of een appje dat iemand van me houdt, dan hoef ik daar niet eens over na te denken. Ik ben blij dat ik met mijn auto naar mijn vriendin kan rijden, of naar mijn vader. Daar trek ik een goede jurk voor aan. 

Info: jurk, H&M, sandaaltjes, boetiek op Canarische Eilanden, tasje, Sacha

Tips:

  • Een skater dress kun je stoer dragen met een sneaker, of casual met een sandaaltje.

  • Accessoires geven een touch aan je outfit. Ik draag een zilveren ketting en een tasje met veel studs.

  • Ook leuk: de opening aan de zijkant van de jurk. Vind je dit te gewaagd, dan draag je er een shirtje onder.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram