Waarom je beter geen shapewear kunt dragen

door | 4 juni 2018 | Columns, jurken | 0 Reacties

Ik sta een jurk te passen in de winkel. Mijn buikje zit mij dwars, ik heb mijn leven lang een buikjesobsessie. Ik zeg er iets van, tegen de verkoopster. “Doe toch shapewear aan,” zegt ze. Ze trekt haar jurk omhoog en ik zie een zwarte lange  correctieonderbroek. Niet charmant. Even tussen ons, ik draag onder mijn jurk een Aubadesetje ter waarde van 160 euro. Dat is iets anders dan shapewear.

“Shapewear, precies!” steekt een vrouw haar hoofd uit de paskamer. Ze komt hinkend op één schoen naar buiten. “Ik heb altijd shapewear aan” roept ze enthousiast. “Ik woog eerst 110 kilo, nu weeg ik 40 kilo minder. Maar mijn vel hangt nog wel. Daarom heb ik shapewear.” Ik zie het beeld voor me, een lijf met hangende vellen onder een afbladderende douche. De shapewear over de roestige verwarming. De vrouw die veertig kilo minder weegt, heeft felblauwe ogen en geblondeerd haar. Er hangt een verse teer- nicotinelucht om haar heen en de zurige lucht van drank. Ze is nog lang niet klaar met haar shapewearbetoog. Ze legt omstandig uit wat voor shapewear ik moet kopen, hoog, en over je heupen “Maar ik wil helemaal geen shapewear.” Zeg ik zacht. Ze hoort het niet. “De vetrollen op de heupen moet je verborgen houden,” gaat ze verder. “ Met zwarte shapewear of huidkleur, dat maakt niet uit.” Huidkleur, ook dat nog.

Shapewear, een heikel punt. Misschien trekt het dan de boel strak, maar wat als je amoureuze ambities hebt? Je hebt een prachtige jurk aangetrokken, kaarsjes aan en schapenvachtjes voor de open haard, de hele rataplan. Alles heb je tot in de puntjes voorbereid. Tijdens slotserenade wil je toch niet op de rand van je romantische bed je elastanen shapewear af gaan staan pellen? En je liefje al helemaal niet. De lust is meteen vergaan, terwijl je, heel tegenstrijdig, juist geprobeerd hebt er oogverblindend uit te zien met je shapewear onder je jurk. Ik wil die shapewear dus gewoon niet. Dan maar mooi zijn mét buikje. ik wil geen strak elastaan op mijn huid voelen, maar de stof van de jurk.

Lingerie is zo prachtig gemaakt, met kant en zijde, met de hand, het is kunst, wat allemaal onder je jurk zit. Dan wil je toch geen huidkleurige elastanen onderbroek waar die witte kampeertent van je vader bij in het niet valt? Daarvoor ben je toch niet geboren, voor huidkleurige shapewear? Lingerie is er toch niet alleen voor twintigers, wat is dat voor raars? Mooie lingerie, met ingewerkte bloemen en kant uit Brugge of Zwitserland,  kwaliteit waardoor je hele lijf gunstig  uitkomt. Lingerie is een ode aan je lichaam, shapewear ontkent de schoonheid van je lijf zoals het is, met een butsje meer of minder. Toch?

Nou –  het  ergste van dit winkeltafereel vind ik dat de verkoopster niet ontkende dat ik een buikje had. Ze deden of ik one of the girls was. One of the shapeweargirls. Ze zeiden niet: “Ach, dat buikje, dat valt mee.” Of ‘het staat vrouwelijk, een klein buikje.”  Er werd niets van mijn buikjesprobleem gerelativeerd, integendeel, mijn complex werd bevestigd, want ze komen met een oplossing. Ze namen me op in de shapewearkringen. Als zelfs de verkoopster geen sussende woorden zegt, weet je dat je de realiteit onder ogen moet komen. Ik heb een buikje. Maar moet ik dan aan de shapewear? Nee. Aan de Aubade, aan de Chantelle, aan de Marlies, aan de La Perla. Maar nooit, maar dan ook nooit, aan de vleeskleurige shapewear.

 

Tips om je lijf te shapen zonder shapewear

  1. Draag een onderjurk
  2. Draag een taillebroekje i.p.v een laag broekje
  3. Koop een body, die zijn hartstikke gaaf en zitten lekker.
  4. Val af

 

p.s.: like ons op facebook! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram