Waarom je als vrouw alle kanten op kan met je kledingstijl en als man niet.

door | 17 mei 2021 | broeken, Columns, Geen categorie, jurken | 0 Reacties

kledingstijl van vrouwen en mannen

Je zou maar man zijn en iets gewichtigs moeten doen, maakt niet uit wat. Dan moet je dus een pak aan. Veel andere keuzes zijn er niet.  Ja, je kunt in een djellaba of een eigen Natan-achtige creatie, dat zal in sommige kringen ook gewaardeerd worden, maar meestal word je niet serieus genomen.  Een onbetamelijke kledingstijl zal men het vinden. Pakjedasje is de norm.  En dan is de tweede norm: geen felle kleuren, want dan ben je teveel clown.  Qua kledingvariatie ben je slecht-af, als Westerse man zijnde. Saaiheid is de troef.

Dan heb je toch meer geluk als vrouw, want je hebt veel keus. Een jurk, broek met jasje, mantelpak, mannenpak, bijna alles kan. Ja, ook wij hebben normen. Je gaat als kamerlid niet in hotpants. Je gaat als vrouwelijke CEO niet in een kort spijkerrokje en/of decolleté. Het heeft met uitstraling te maken. Als je op inhoud beoordeeld wilt worden, zet je kleding alleen in om je karakter te accentueren en niet om lust tot jou te stimuleren. Maar dat is het dan ook wel qua kledingnormen. Je kunt als vrouw behoorlijk los. Kijk maar naar Maxima, de stijlredder van het oranjehuis.

Dit pak op het plaatje is te gek. Ik vond hem bij mijn favo-winkel LIVStores.  Het is een pak met een bermuda, nooit gedacht dat een bermuda überhaupt zou staan (misschien is dat ook niet zo, maar die illusie heb ik wel). Blazer en broek onverwoestbaar, want van travelstof. En de blazer is multi-inzetbaar, op je jeans (zul je mij dus niet vaak zien doen, maar dat komt omdat ik de jeans pas echt een uniformbroek vind) of op een andere rok of jurk.

Zit ik hier in de laatste alinea nou reclame te maken voor LIVStores?  Ja natuurlijk, keihard! Maar alleen omdat ik het terecht vind, want als je meer variatie in de kledingkast, klasse en eerlijkheid wil, verwijs ik je er met alle plezier naar toe. Marjan Londeman helpt je daar wel weer verder. Leuke straat trouwens ook, de Twijnstraat in Utrecht.

Bermuda en jasje, D’’etoiles casiopé,  verkrijgbaar bij LIVStores, Twijnstraat 41, Utrecht

Foto: Bart Leenders

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram