Van de BH en het broekje

door | 2 juli 2018 | accessoire, jurken | 0 Reacties

#BH

We moeten het toch nog een keer over lingerie hebben. Want lingerie is kunst. Geen kledingstuk is zo ingenieus en precies gemaakt als lingerie. Maar er is meer.

Ik zie het zo. Als je je kleedt voor de dag, bouw je langzaam je verschijning op. Je bedenkt wat die dag je agendapunten zijn. Een belangrijke bespreking, behoorlijk inhoudelijk van aard? Trek een jurk zonder decolleté aan. Altijd een jurk, dat spreekt. Aan jeans doen we niet op deze blog.

Misschien ga je vanmiddag de paden op, de lanen in (vrijmibootje hier, naborreltje daar). Kies een vrouwelijke jurk (contradictio interminis, van de categorie ‘paardenmanege’ en ‘schrijfpen’) liefst A-model, zeker als je nog moet fietsen. Een penciljurk kan ook, maar dat buikje dat je gaat krijgen van je bacootjes, ga je wel zien. Hoe dan ook, je toont je visie op het leven met je jurk, en je toont er ook respect mee voor het leven en de mensen om je heen. Klinkt zwaar, maar zo is het wel. Je kleedt je goed omdat je weet dat je gezien wordt en omdat je zelf ziet. Kleding heeft te maken met eigenwaarde en levenslust.

Nu de lingerie. Gaan we een laagje verder, ná de jurk, dan komen we bij de basis. De Nederlandse vrouw heeft lingerie meestal niet begrepen. De Belgen schijnen twee setjes per maand te kopen, en de Britten zijn de koninginnen van lingerie. De Nederlandse vrouw doet maar wat. En Nederlandse mannen kun je betrappen op de lompe opmerking: “Als het maar makkelijk uit kan.” niks spel, niks finesse. Het komt dan ook geregeld voor dat een Nederlandse vrouw onder haar prachtige jurk een verwassen T-shirt BH aan heeft, met als slip een vale roze kampeertent van de Hema. Dit kan dus niet. Het heeft bijna iets stiekems. De buitenkant is op orde, jurkje, hakje, helemaal puik, maar wat daar onder zit, berg je maar. Als je je ’s ochtends aankleedt, begin je juist met een mooi setje, en daarna ga je verder, je bouwt voort, laagje voor laagje. Je begint bij het begin, en dat begin moet kloppen bij de rest. Anders is je jurk een façade.

Het is een misverstand dat je mooie lingerie aandoet ‘voor je vriend’.  Het is een prettige bijvangst, zeker, maar je kleedt je niet alleen voor  ‘wat anderen ervan vinden’. Keeping up the appearence, dat doet dat volk op dat eiland aan de overkant.  Je bent niet alleen mooi van buiten, maar ook het niveau daaronder. En dat de buitenwereld dat niet ziet, wat kan jou dat schelen? Jij weet toch dat je een prachtige BH aanhebt, van kant uit Brugge met ingeweven bloemen in een schitterende kleur?

 

 

like onze pagina! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram