week 9: Oscars 2015 en jurkraadsels

door | 1 maart 2015 | Columns, jurken | 0 Reacties

Het was een bewogen week voor de jurk. De aftrap op zondagavond met een heus jurkenspektakel (lees:Oscars), het gestolen exemplaar van Calvin Klein en de van kleur veranderende jurk die de gemoederen wereldwijd bezig hield. Mariaredacteur Anandi Grefkens blikt terug. 

Allereerst de Oscars, die zijn altijd fijn. Prachtvrouwen in kleedjes van A-list ontwerpers en het mannenvolk, als ultiem accessoire, strak in tailored pak. Maria  koos drie favorieten:

sienna miller

1) Sienna Miller in Oscar de la Renta. Een mooie ode aan de in oktober overleden ontwerper, die altijd precies wist hoe hij de vrouw moest ‘versieren’. Oscar maakte Oscar-waardige jurken en Sienna koos er een van zijn Fall 2015 collectie. Vers van de New York Fashion Week-pers. Want vier dagen ervoor werd dit exemplaar nog geshowd op de catwalk.

Ja: de hoge sluiting en luchtige onderkant maakt deze jurk tot een spannend geheel.

scarlett johansson

2) De emerald groene jurk van Scarlett Johansson is onze favoriet. En geef ons eens ongelijk? Door de diepe kleur, mooie coupenaden en bijpassend nekjuweel verdient deze jurk alleen al een Oscar. Atelier Versace ontwierp het kleedje. Chapeau!

Ja: de vrouwlijke vormen van Scarlett die door deze jurk – niet bescheiden – benadrukt worden. Marilyn Monroe zou trots zijn.

rosamund pike

3) Gone Girl’s Rosamund Pike koos gewaagd voor rood op de rode loper. Daar is lef voor nodig. En dat toont ze, met haar beste beentje voor waardoor de middensplit prachtig zichtbaar is in deze jurk van Givenchy. Het haar, net als bij de andere twee favorieten, moeiteloos omhoog. Zoals het hoort bij een jurk waar je U tegen zegt.

Ja: de pose van Rosamund is perfect waardoor haar matchende hakken met twee zichtbaar satijnrode bandjes, het plaatje afmaken.

lupita nyongo

Foto’s: www.vogue.com

 

Tot zover de Oscars, maar natuurlijk zijn we Lupita Nyong’o niet vergeten. De Afrikaanse schone droeg die avond een jurk van Calvin Klein, versierd met 6000 parels ter waarde van 150.000 dollar. Het exemplaar werd een paar dagen na de uitreiking gestolen. Bruut, als je het ons vraagt. Want de dief haalde twee parels van de jurk af om te laten onderzoeken of ze echt waren. Hij kwam bedropen uit en legde de jurk – met slechts 5998 parels over – weer terug op de crime scene, in een badkamer van The London West Hollywood. Een bizar en treurig verhaal. Al met al stond deze Calvin Klein beeldschoon bij Lupita, maar tippen aan de lichtblauwe Prada  waar ze vorig jaar ook echt een Oscar in won, deed hij niet.

En dan last and least, het raadsel van de week. Want wie vrijdagochtend met social media ontwaakte, kon niet om #TheDress  heen. Want was ‘ie nou blauw met zwart, of wit met goud? Er werd gedeeld, vergeleken en bovenal gehyped. En nu hebben we er wel genoeg van. Zelf zag ik lichtblauw met donkerbruin, maar toen Heineken met de goudgele oplossing kwam, was ik om. Laten we er vooral geen aandacht meer aan besteden, want naast de bovenstaande A-jurken, valt dit lapje stof in het niet.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram