weer trouwen

door | 9 juni 2015 | jurken, korte jurk | 2 reacties

Carla’s jurkendilemma

We hebben een nieuwe Mariaredacteur, columnist en tekstschrijver Carla Mol (55). En… ze gaat trouwen! Lees haar eerste jurk.

Door Carla Mol  

Op de foto draag ik een rood jurkje, gekocht bij een kledingzaak in mijn woonplaats Sleeuwijk. Eerst was hij zestig euro, daarna de helft van de prijs, daarna de helft van de helft. Toen er een kaartje aanhing met hierop tien euro, kon ik de verleiding niet langer weerstaan. Nu hangt hij in mijn garderobekast, tussen nog vijf andere rode jurkjes. Die allemaal net even verschillen.

Bloemetjesjurk van een lichtvoetige meisje

Alle hoogte- en dieptepunten in mijn leven zijn gelinkt aan jurkjes. Ik weet nog goed, mijn eerste jurk. Die ik me kan herinneren tenminste. Hij was gekocht door mijn moeder. Het was er één met bloemetjes, korte mouwen en een wit kraagje. Ik trok hem aan en bekeek mezelf voor de spiegel; meisje van zes jaar met wit haar. Mooi. dacht ik. Lichtvoetig liep ik de trap af, naar beneden. De woonkamer in, waar mijn moeder zat te lezen. Ze keek op en zei: ‘Ben je gek geworden, uit die jurk, veel te koud. Het is geen zomer.’ Diep teleurgesteld droop ik af. Ik had een andere reactie verwacht.

Blauwe jurk van liefde

Er staat me ook een blauwe, wijde jurk voor de geest. Ik was zeventien en voelde me anders dan de anderen, die allemaal in spijkerbroek rondliepen. Helemaal senang voelde ik mij erin. Bij de eerste ontmoeting met mijn huidige partner droeg ik een zwart jurkje. Ik herinner hem er wel eens aan. Dan knikt hij bedachtzaam, maar ik zie aan zijn gezicht dat hij geen flauw benul heeft. Hem kan het niet schelen wat ik aan heb.

Ik ga trouwen, welke jurk doen we?

Binnenkort is voor ons de grote dag. Dan zeggen we ja tegen elkaar. We zijn beiden boven de vijftig, maar dat neemt niet weg dat we de dagen tot die dag nu aftellen. Voor de gelegenheid kocht ik een jurk. En nog een jurk. Nu heb ik er twee, maar ik kan er maar één aantrekken. Mijn lief vindt de rode jaren-vijftig jurk zonder enige twijfel het mooiste. De rest van de mensen, incluis de bruid, ik dus, de andere. Een ivoorkleurige met een patroon van vage bloemetjes. Het voordeel van de rode is, dat ik daar een leuk bijpassend hoedje bij kan kopen. Zo’n exemplaar met een voile. De ivoorkleurige is lieflijker, maar hoe lieflijk moet je zijn als je op je 54ste trouwt? Ik ga voor rood. of toch niet? Eerst maar eens dat leuke hoedje bestellen. Nog veertien dagen voor het zover is.

Info: Jurk, Object, schoenen, Shoeby, tas, Acacia

 

Tips.

Ben je klein van stuk, net als ik?

  • Draag nóóit een driekwart broek! Afgezien van het feit dat het bijna  niemand staat, maakt het je nog kleiner dan je al bent. Tenzij je benen hebt tot in de hemel, maar dat zijn er maar weinigen.

  • Je kunt beter een kort jurkje met pumps dragen, of, als je toch een verstokte jeansdrager bent een flarebroek tot de grond met hakken.

fotografie: Marieke van Willigen

Carla Mol is columnist bij Altena Nieuws en tekstschrijver. Contact? mail naar carla.mol@ziggo.nl

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram