weg met de spijkerbroek !

door | 26 januari 2016 | broeken, Columns, jurken | 2 reacties

Afgelopen week liep ik om klimatologische redenen in jeans. Een verschrikkelijke vergissing. Doe toch een jurk!

Hoe saai zijn jeans? Je hebt grofweg maar drie smaken. Strak (slim fit), los (boyfriend of baggy) en piedewiep (bootcut of flare).  Dan nog wat verschil in wassing en dat is het.  Nog saaier is  dat echt iedereen in jeans loopt. Man, vrouw, kinderen. Alleen krasse knarren willen nog wel eens naar de bandplooibroek grijpen. Spijkerbroeken zijn zoooo doorsnee. Uniformkleding.

Natuurlijk let je op iemands spijkerbroek. Vooral bij mannen.  Hoe zit hij van achter? Heeft hij een Heinekengezwelletje dan wel cognacbuikje over de broekriem hangen? Aan de spijkerbroek kent men de man. Van een kenner hoorde ik dat broeken nogal een ding zijn voor mannen.  Ze maken zich er zorgen om, of hij wel goed zit. Vrouwen zijn eenvoudiger in spijkerbroeken, schijnt. Als hij maar goed om je billen zit, vinden de meeste van mijn soortgenoten het wel best.

Een misverstand, dames. Ook de pasvorm en de lengte van de spijkerbroek zijn belangrijk. Om te beginnen mag hij onder geen beding ‘hoogwater’ zijn. Nooit te kort! Voorts moet er consequentie zitten in de broek. Met andere woorden, als hij slim-fit is, moet hij dat ook zijn bij je kuiten, en aangezien de onderbenen bij iedereen anders zijn, is dat een kwestie van eindeloos zoeken en passen.

Doe je high waist, low- of midwaist? Low-waist broeken hebben als nadeel dat je lovehandles eruit puilen, moet je er weer iets overheen dragen zodat je dit niet ziet. Maar de top mag  niet te lang zijn, want dan krijg je korte beentjes.

Jeans zijn duur. Want heb je eindelijk de goede broek gevonden van pakweg 150 euri, dan moet je er ook nog iets op. Jeans met alleen BH is weliswaar gladiatorachtig, lekker kinky, maar in de praktijk doe je dat toch niet. Dat wordt dus zoeken naar een top, een trui, een vest… Onder de 200 euro ben je met goed fatsoen niet klaar. En voor tweehonderd euro kun je echt hele mooie jurken kopen.

Jurken hebben alleen maar voordelen.

 

tips voor mijn jeansdragende zusters.

  • Korte benen?

Draag een lange flare met hakken. Daardoor ogen je benen veel langer.

Wees voorzichtig met laarzen, die delen je benen op, ogen ze korter.

  • Lange benen?

Draag ook een lange flare met hakken, dan lijken  je benen nóg langer.

Een skinny kan ook, met laarzen of palen.

  • Lovehandles?

Wie niet. Maar een high-waist is aan te bevelen. Hij comoufleert en legt accent op je taille.

  • Dikke benen?

Draag géén jeans.

  • Dunne benen?

Kom kilo’s aan en draag een flare. Geen skinny, want dan lijk je pas echt een graat.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram