tomboy jurk

door | 17 december 2014 | jurken, lange jurk | 2 reacties

‘Ik?’ ‘In een jurk?’ ‘No way!’, zou ik vroeger gezegd hebben. Ik klom in bomen, speelde in de modder en reed paardje op mijn rottweiler. Een echte tomboy. En die draagt spijkerbroeken en sneakers. Vond ik. Nu, 24 jaar later, draag ik rode lippenstift en puilt mijn kast uit van de jurkjes.

Een jurk spiegelt mijn karakter, mijn emotionele toestand. Mijn jurken kiezen mij, ik niet altijd hen. Dan kijken ze me aan met mooie glimmende kralen, een zijdezachte stof of een sexy knit . Ze laten me vrouw voelen. Elegant zijn. Het is echt iets van ons, vrouwen. En iedere jurk is uniek, speciaal. Zoals wij ook zijn. Sommige zijn fladderend, andere strak en correct. De een is passioneel, de ander ruw. De een trekt aan, de ander stoot af. Ik heb graag keus. Niet voor niks, want ik ben moody en dat betekent iedere dag een andere dress. Niet erg voor mijn koopgedrag, vind ik.

Met deze jurk heet ik u allen van harte welkom op mijn jurkenblogs, waarin u gaat lezen over mijn leven, mijn leven in jurken. Ik kocht deze eyecatcher in Spanje. Het land waar ik vaak ben in de zomer. Ik ging winkelen met een goede kennis van me. Zij koos, en ik probeerde. ‘Trek toch weer eens een elegant jurkje aan. Deze is leuk.’ ‘He jakkes, met die kleur lijk ik net een gipspop’, zei ik. Met tegenzin trok ik het kleedje aan en daar stond ik dan voor de passpiegel. Elegant, vrouwelijk en kleurrijk. Dit jurkje wachtte op mijn komst. Dit jurkje zal mijn zomer kleur gaan geven, en dat bleek waar. Het gaf niet alleen mijn zomer kleur, maar ook een alledaagse dag van nu. Niet altijd ben ik een tomboy. Nog steeds klim ik, maar dan persoonlijk. Nog steeds speel ik, maar dan in de liefde. En nog steeds rijd ik, maar dan op mijn paard. En verder? Ik kleed me graag vrouwelijk, sexy en elegant.

Waar dragen mijn jurken me naartoe? Wat maken we samen mee? Dat  lees je iedere derde woensdag van de maand op jurkenvanmaria.nl.

Info: Jurk, Zara, schoenen, Chinees boetiekje in Spanje

Tips

  • Is de uitsnede bij je borst te diep? Gebruik dan een veiligheidsspeld om de hals iets dichter te maken. Ik deed het bij deze jurk.
  • Lippenstift in de kleur van je jurk kan, maar houd de make-up op je ogen dan wel rustig
  • Ben niet bang om kleur te dragen, durf te stralen!

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram