whatsappfeestje

door | 30 januari 2016 | jurken, lange jurk, schoenen | 0 Reacties

Dit stukje tik ik in mijn zwarte jurk.

We zitten aan tafel te eten, mijn tienertweeling en ik. “Ga jij ook naar het feest van Frank?” vraagt zoon. Dit is het eerst dat ik de naam ‘Frank’ hoor vallen. “Tuurlijk, lachen man, gaan we een fitti zetten.” zegt dochter. Zoon zegt dat hij nog wel wat vuurwerk heeft liggen.

Op één of andere manier heb ik het gevoel dat hier een criminele actie wordt beraamd, hier onder mijn dak. Ik vraag wat een ‘fitti’ is en wie Frank is. “Een ‘fitti’ is gewoon een beef”, legt dochter verveeld uit, met een blik van onder-welke-steen-heb-jij gezeten-de-afgelopen-tien-jaar. Ik weet eigenlijk ook niet wat een ‘beef’ is, maargoed, eerst Frank. “O, niemand kent hem. Hij heeft een whatsappfeestje georganiseerd. Er komen duizenden mensen.”

Dit doet me ergens aan denken. Project X, Haren, het popt zomaar op in mijn hoofd. Ik kom uit Haren, en we weten allemaal hoe gierend het facebookfeest daar uit de hand gelopen is. Inmiddels woon ik in Utrecht, en nu is het volgende helfeest op handen. Mijn kinderen zijn er bij betrokken, ook dat nog. Hoe het dit keer werkt? Zuchtend legt dochter uit dat je toch zwermen hebt op whatsapp, nou, de ene zwerm zet de uitnodiging door naar de andere zwerm. Toute teenage Utrecht komt. De ouders van Frank zijn niet thuis. Kapot vet man. Kapot vet??? Dit wordt een ramp! “Er worden hier geen fitti’s gezet.” zeg ik daadkrachtig. “Jullie gaan niet.” Ik kijk streng.

Dochter blijkt die avond toch een ander feest te hebben, maar zoon gaat toch. Om een uur of één vanochtend komt hij enthousiast terug. “Ik heb nog nooit zoveel politie bij elkaar gezien!” vertelt hij vrolijk. “Iedereen werd gefouilleerd. Vrienden raakten elkaar kwijt, omdat de politie mensen vasthield en omdat anderen zich op de brommer uit de voeten maakten. “ Kortom: de Utrechtse politie heeft het hele feest onder de kloet weten te houden. “Dus geen fitti gezet?” informeer ik samenvattend. “Nee, er was geen rel,” zegt zoon. Ik meen een lichte teleurstelling te zien. “Ik was het vuurwerk trouwens toch kwijt.”

info: Jurk, Michael Kors, schoenen, Guess

  • de naam ‘Frank’ is gefingeerd
20160116_JvM_007

Fotograaf: Erik Meijers

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram