wikkeljurk

door | 27 oktober 2013 | accessoire, jurken, korte jurk, laarzen, schoenen | 3 reacties

Een tijdje had je niet anders, maar ineens was ze weer verdwenen, de wikkeljurk.

De wikkeljurk is de jurkenuitvinding van de eeuw. Hij was er ongetwijfeld al in de oertijd, want zo’n soort jurk is het, maar ontwerpster Diane von Fürstenberg bracht hem in de jaren ’70 echt aan de vrouw.

Het grote voordeel van de wikkeljurk is dat je hem zelf kunt draperen. Wat losser, als ‘s avonds je buikje wat ronder is geworden van die biefstuk en dat wijntje, of juist wat strakker in de ochtend. Doordat je hem zelf om je lijf moet wikkelen, zit hij altijd goed. Een wikkeljurk flatteert, of je nou slank bent of vol. Bijkomend voordeel: als je ‘s avonds je woorden van liefde wil omzetten in daden, hoef je niet eindeloos met ritsen en knopen te prutsen. Een ruk aan de strik en je jurk is uit.

Ik had een rode wikkeljurk toen ik een paar jaar geleden met mijn broers in Rome was. Het was een liefelijk ding, dat immer goed zat. De rode wikkeljurk ging jammerlijk naar de galemiesen omdat ik er bleek op knoeide. Het was een wikkeljurk om nooit te vergeten. Soepel, vrolijk, flatteus. Ik denk er nog vaak aan terug. Zie ik in een winkel een rood jurkje hangen, dan kijk ik altijd of die op het wikkeljurkje van toen lijkt. Maar dat is nooit zo. In een melancholieke bui struin ik daarom over internet, op zoek naar dat rode wikkeljurkje uit Rome.

MAAR WAAR ZIJN DE WIKKELJURKEN? Je hebt tegenwoordig veel jurken met wikkellook, maar dat soort wannabejurken tellen natuurlijk niet mee. Ze zijn gewoon dichtgenaaid aan de zijkant, je hebt geen invloed op hoe je haar aandoet. En dat is nou juist de kracht van de wikkeljurk.  Eindelijk vind ik er eentje bij Dressesonly.nl,, zij lijkt zo op het rode wikkelaartje uit Rome, dat het bijna verdacht is.

Home sweet home! Wat zit die jurk heerlijk! Opgetogen wikkel ik de hervonden Romejurk ‘s ochtends om me heen. Onderweg kom ik een vriendin tegen.
“Ben je op jacht? Met die rode jurk? ” vraagt ze. Ze bedoelt het goed, dit is haar manier van complimenteren. Natuurlijk ben ik niet op jacht. Ik heb wel andere dingen aan mijn hoofd om acht uur ‘s ochtends. Zoals de trein halen en naar mijn werk gaan.
In de trein denk ik er toch nog even over na. De wikkeljurk als jachtjurk, dat kan dus ook nog, mijmer ik terwijl het ontwakende landschap aan me voorbij trekt. Of zit dat jachtelement ’em in de kleur? Ik zal in ieder geval weer naar Rome moeten in deze jurk, dat is duidelijk. Nu mijn broers nog optrommelen.

Info:
Jurk: Serendipity, dressesonly, € 79,95
Laarzen: Manfield
BH: Marlies Dekkers 
Jasje: Steps

tip: In het grote jurkenboek komt een eenvoudig patroon van een wikkeljurk zodat je hem zelf kunt maken.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram