Wilde stadsjurk

door | 9 september 2012 | jurken, lange jurk | 5 reacties

Het tijdschrift ‘GOOISCH’ werd deze week gelanceerd in de bossen van Hilversum. Een prachige aanleiding om mijn Addyjurk aan te doen.

In mijn feeënjurk las ik de pay-off van GOOISCH: ‘lifestyle in heel Nederland.’
Oeps! Ben ik dan eigenlijk toch Gooisch? Van oorsprong ben ik namelijk een Harens pruillipje, moet u weten. Als iets ‘Goois’ is, is Haren het wel. En daar probeer ik me nu dus al 39 jaar aan te ontworstelen, aan die geparfumeerde nestgeur. Mijn Harense roots hou ik het liefst stil.

Die parelkettingen, die T-shirts van Donaldson en lingeriewinkels waar je nog geen onderbroek onder de vijftig euro kon kopen, mij niet gezien. Wel altijd lekker geknikkerd in Haren, al verloor ik meestal. Avondvierdaagse gelopen op mijn Bunny’s, ik had er eigenlijk een prima kindertijd. Mocht ik ooit in crimineel gedrag vervallen, dan kan ik dat niet terugvoeren op mijn Harense jeugd.

Maar vroegen mensen waar ik vandaan kwam, dan zei ik altijd:  ‘Uit Groningen’ (doelend op de regio, hopend dat ze dachten ‘de stad’.) En vroegen ze door, dan mompelde ik iets van ‘klein plaatsje onder de rook van’. Haren was elite en kak, er was geen Marokkaan of Surinamer te bekennen, bruincafé’s of krakersrellen had je er niet. Alles wat de wereld spannend maakte, bevond zich buiten de poorten van Haren. Ofwel Het Gooi, weet ik sinds de lancering.

‘Gooisch’ betekent dus veilig kirren en brallen binnen de beschermde omheining van je welvaart. Niks mis mee. Maar ik was na de bladlancering toch blij dat ik terug naar het Wilde Utrecht ging. In mijn Addy van de Krommenackerjurk.

Waar en prijs?
Jurk: Addy van den Krommenacker € 269,-
Klompjes: Lien en Giel € 129,-
Gooisch: Iedere kiosk, € 4,95

Tip:
Koop het blad ‘Gooisch’. Pagina’s lang genieten van een over-de-top levensstijl. De vormgeving is opvallend: rustig en stijlvol, maar in niets lijkend op ‘Linda.’ Het blad is één geheel. Smeuiig en interessant op de goede momenten. Mooie fotografie. En een gewaagde maar prachtige cover. Heb je het blad uit, dan denk je: allemaal leuk en aardig, maar ik ben toch blij dat ik drie hoog achter woon, zonder raskat en zonder butler.
Fotografie: Thomas de Heide

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram