wollen jurk van het leven

door | 18 september 2017 | Columns, jurken, korte jurk, laarzen | 2 reacties

Een ouderwets jurkenverhaaltje. Over een wollen jurk die past bij het fenomeen veranderend-lijf-vanwege-de-leeftijd.

Je lichaam en geest gaan uit elkaar lopen naarmate je ouder wordt. Geestelijk gaat het prima. Met het vorderen der jaren weet je inmiddels dat het leven weliswaar gierend uit de hand loopt, maar dat het op één of andere manier ook weer goed komt. Alles gaat voorbij. Schoonheid, blijdschap, ellende en pijn, het leven is één grote wisseling van seizoenen, letterlijk en figuurlijk. Daar kun je je maar beter bij neerleggen. Laat  je je eenmaal meevoeren door die immer doorgaande stroom van het leven, dan denk je:  Ach, het leven valt niet mee, maar het is zeker de moeite waard om geleefd te worden.

Maar dan komt het lichaam, die gluiperige verrader. Terwijl je geest begonnen is om in een gemoedelijker flow terecht is gekomen, (je hebt nog een jaar of vijftig om volledig Zen te worden), pleegt je lichaam op geniepige wijze sabotage. Bijvoorbeeld. Je denkt: ‘Mijn make-up is uitgelopen.’ en je komt erachter dat het niet je make-up is, maar dat het je wallen zijn, dat gitzwarte onder je ogen. Of, zeker zo vervelend: je ziet op de weegschaal dat je afgevallen bent en denkt vrolijk: mooi, dan is mijn buikje nu dus weg. Want zo werkte je lichaam tot nu toe. Viel je af, was je buikje weg. Maar nee. Je kijkt  in de spiegel, sakkerloot! Rododendron! Mozeskriebel! Prijkt je buikje daar nog stééds! Waar zijn die afgevallen kilo’s dan gebleven? Wat is er dán geslonken?

Niemand wil een tweede Madonna of Cher worden, die de ganse dag in de sportschool of bij de plastische chirurg rondhangen. De Sportschool is sowieso het dieptepunt van de geciviliseerde samenleving, de glijbaan van de  top van Mazlov naar beneden. Maar dat terzijde. (zie voor meer sportschoolgrieven  https://www.jurkenvanmaria.nl/jurk-in-de-sportschool)

Ik durf bijna geen penciljurkjes meer aan te trekken vanwege dat vermaledijde buikje. Dat misschien nog meevalt, als ik een persoonlijk vergelijkend onderzoek doe door om me heen te kijken. Maar tot voor kort had ik helemáál geen buikje. Het jurkje op dit plaatje is de perfecte oplossing. Hij zit strak, maar toch zie je er geen buikje in. Hij past bij je geestelijke gesteldheid, smooth, goede accenten leggend. En het allerbeste: hij is van wol dus hij is warm als hij warm moet zijn en koel als hij koel moet zijn. Naar zo’n jurkje moet je dus op zoek. Naar een jurkje waarin je lichaam bij je geestelijke leven past.

Info: jurk, Elements of Freedom, gekocht bij Livstores, laarzen, Fred de la Bretoniere. Fotografie: Coen Decnop

Meer info: Ik heb een zwak voor het merk Elements of Freedom omdat het rekening houdt met alles wat ik belangrijk vind:1) De ontwerpen zijn minimalistisch en gaaf,  2) Het ontwerp houdt rekening met het postuur van een onvolmaakte vrouw en is niet gebaseerd op een gratenpakhuis van zestien jaar en 3) Elements of Freedom is duurzaam qua materiaal en arbeid (alles is made in Europa). En nog een Nederlands merk ook.

De winkel Livstores (Twijnstraat 41, Utrecht) verkoopt gave kleding van Nederlandse ontwerpers. Deze jurk komt er ook vandaan. Livstores is op dit moment één van de sponsors van Jurkenvanmaria.

 

p.s.: Like ons op facebook!

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram