Zeekleuren jurk

door | 14 mei 2012 | jurken, lange jurk, praktisch, verslaggevend | 0 Reacties

De Kuyichijurk, tot op de grond. Ik droeg hem in Spanje, Italië, Israël en er volgen vast nog andere Mediterrane landen. Het is namelijk een Mediterrane jurk, hoewel ik hem ook in Nederland draag.

Het is zinderend warm. Ik ben al een tijdje in Israel en begin het Mediterrane ritme te krijgen. ‘s Ochtends veel doen, ‘s middags rustig lunchen en even op standje twee, en daarna weer door tot diep in de avond. Conny zegt: laten we beneden gaan eten. Als je uit de Central Studio’s komt, in drukke Jaffostreet in Jeruzalem, valt de warmte als een deken over je heen. Ik vind het heerlijk, ik hou van warmte. Conny zweet. Hij heeft een wit overhemd aan. De jurk zit vrij en koel, want hij is van katoen. En het voordeel van de lengte, je hoeft geen hakken aan, want hij is al lang genoeg. Ik heb ook helemaal geen zin in hakken, in deze barstige bestrating met ongelijke trottoirs.

We komen een collega van Conny van de BBC tegen. Ik eet falafel, Conny iets anders. Ik knoei humus op mijn jurk, ik haal het er snel af. Ik ben bang dat de humus vlekken zal maken, omdat er ook olie in zit. Dat blijkt na wassing niet het geval. Conny vertelt de man van de BBC dat RTL gaat verhuizen naar een ander pand. We eten onze broodjes en drinken onze Cola- light. De BBC-collega neemt beleefd afscheid, ook van mij. In mijn lichtblauwe jurk.

Tips:

  • Een shapejurkje onder een lange jurk is bijna een must. Nadeel: zit vervelend (ze kruipen op) en ze zijn erg warm, want ze zijn vaak niet van natuurlijke materialen gemaakt. Je kunt daarom net zo goed een te klein hemdjurkje kopen, zit luchtig,  want het is van katoen, trekt oneffenheden mooi glad. Bovendien kosten ze minder. Ketens als WE, Only, H&M en Sting hebben dit soort jurkjes rond de  €10. Koop het jurkje twee maten te klein.
  • Hakken onder een lange jurk? Kan, maar hoeft niet! Onder een korte jurk zijn hakken wel aan te bevelen, hakken zijn soort fillers voor je benen, en daar leg je met een korte jurk nadruk op.  Als je dus einden moet lopen en je wilt er toch mooi uit zien, kan je beter een lange jurk dragen.

Waar? Deze jurk vond ik op Vente-Exclusive.com
Prijs? Ongeveer € 100,-
Merk? Kuyichi is een merk dat ontwikkeld is door de oecumenische ontwikkelingsorganisatie Solidaridat. Het merk wil kwalitatief hoogwaardige kleding en mode maken, maar wel op een eerlijke manier. Geen kinderarbeidtoestanden dus bij Kuyichi. www.kuyichi.com
‘Kuyichi’ is trouwens de Peruaanse god van de regenboog.

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram