Zo ben je geen kuddedier !

door | 10 september 2018 | korte jurk, rokken | 0 Reacties

Hoe je je kunt onderscheiden van de massa? Lees onderstaand tekstje met daaronder 4 tips om je eigen stijl te vinden.

Daar zit de buurman weer te vissen. “Mogge Maria!” “Mogge buum.” Hij heeft iets gevangen, ik zie een spartelende vin uit een net steken. Ik blijf staan, nieuwsgierig.

“Jij bent toch van de mode?” vraagt hij.  Ik zeg van niet, dat ik gewoon journalist ben.  Het is niet voor het eerst dat ik hoor ‘dat ik van de mode ben.’  Ik weet zeker dat ik dit in Parijs nooit zou horen. Het is ook onzin. Ik denk alleen maar na over mijn eigen stijl en hou me daar aan.

Mensen zijn de enige diersoort die zich moet kleden. Het is één van de kenmerken die ons tot mens maken, want verder hebben we fysiek weinig tot niets voor op dieren. We hebben geen ‘dikke huid’,  we kunnen niet klimmen, we kunnen niet alle voedsel eten. We hebben geen slurf. Zonder kleding zouden we alleen in warme landen overleven, en dan weer niet de blankhuidige mensensoort, die zou verbranden.

Dat we hier op het Noordelijk halfrond overleven, komt doordat we zelf een overlevingstool hebben verzonnen: kleding. En dat maakt ons bijzonder. Want kleding is onze zelfgekozen vacht, waarmee we ons uniek kunnen maken ten opzichte van onze andere soortgenoten. Ik ken geen enkele diersoort die dat op één of andere manier doet. Niet alleen ons gezicht en postuur is onderscheidend, maar vooral onze manier van kleden. Uniformen zijn dan ook jammer.

Kleding is je eigen, persoonlijke kunstvorm. Ik hou er niet van dat in Nederland 80% van de bevolking (m/v) in een spijkerbroek loopt. Jeans was vroeger uniformkleding voor de mijnwerkers. Wie gaat er nou vrijwillig in uniformkleding lopen? Alsof je bang bent je te onderscheiden. Geen kop boven het maaiveld!

Ik zou iedereen willen oproepen een eigen stijl te ontwikkelen, net als de Parijzenaars. Dan heb je ook niet zoveel kleding nodig. Gewoon een paar goedzittende kledingstukken, die je kunt combineren en die bij jou passen. Als je eenmaal je eigen stijl hebt ontwikkeld, kun je die stijl meenemen zolang je leeft. En als iemand zegt: “typisch jij,” dan is dat een compliment (al willen ze misschien verzwijgen dat ze het zelf niet mooi vinden) .

Vier tips om te ontdekken wat typisch jouw stijl is

  1. Maak een moodboard op basis van nieuwe maar vooral ook oude tijdschriften. Knip alles wat je mooi vindt uit, en plak dat op een vel.
  2. Wat is het eerste kledingstuk dat je je herinnert? Vaak zegt dat iets over je smaak. Het is niet voor niets dat je je dat kledingstuk herinnert. En bedenk ook dat dat kledingstuk nog steeds invloed heeft (ik heb een voorkeur voor klompjes en instappers, dat komt vermoedelijk omdat het mijn eerste schoen is die ik me herinner, ik voelde me ‘parmantig’. Rood jasje: idem.)

3  Wat voor type ben je? Ben je een pietje precies, hou je van sport/bewegen? Ben je kunstzinnig? Zoek dan een stijl die daarbij past en laat je niet bëinvloeden door de mode. Zakelijk, casual, urban, boho, en dan met je eigen touch.

4. Fuck de kleurtentesten waaruit zou blijken wat voor kleurentype je bent. Trek gewoon de kleuren aan die je mooi vindt.

info: rok, Livstores, Fennie Faber, fotografie, Erik Meijers. 

Stijladvies?  Ga naar Livstores, Twijnstraat 41, Utrecht  (partner van Jurken van Maria, niet voor niets),  een kleine winkel met unieke merken met kleine oplages,  made in Holland.

 

p.s.: like ons op facebook ! Wij weer blij.

 

speciaal voor google analytics: kuddedier, kuddedier, kuddedier, kuddedier, kuddedier, kuddedier, knudde dier

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram