Hoezo afgeragde Louboutins?

door | 20 mei 2019 | jurken, laarzen | 2 reacties

Ik heb Louboutins.  Rib uit je lijf en ze lopen beroerd.  Ik heb ze al een paar jaar. Pas in de trein kreeg ik commentaar, van een Fransman.

De Fransman naast me in de trein draagt een bandplooibroek en heeft bijpassende schoenen. Hij spreekt Nederlands met een Franse tongval en een Fransige zinsbouw. Jaar of vijftig, een ouderwetse handelsreiziger die in Nederland is neergestreken vanwege de liefde. We zitten te dicht op elkaar, de trein is vol. Hij zit in de schoenensector. Er ontspint zich een gesprek.

Hij vraagt of ik de Louboutins vaker aan heb. En of ik ook op die vouwfiets zit met mijn laarsjes . Ik knik, ‘Tuurlijk’. Schoenen zijn toch om te gebruiken? In Frankrijk dragen de vrouwen Louboutins op feestjes. Hier ziet hij niet veel Louboutins, maar als hij ze ziet, dan gewoon in het dagelijks leven. Het is een gek gesprekje, met een pedante vreemdeling op een wildvreemd moment in een wildvreemde trein. Ik weet niet zeker of ik deze Fransman nou leuk vindt, of irritant. Hij concludeert dat ik afgeragde (‘afgerakte’)  Louboutins heb. Maar je hebt toch geen schoenen om alleen maar mooi te zijn? En daarbij, het is toch juist tof om in stijl je werk te doen? Je wilt toch niet alleen maar mooi zijn op feestjes? Juist niet!

Misschien heeft Christian Louboutin inderdaad de vrouwen-als–barbiepoppetjes in gedachten gehad, toen hij de schoenen ontwierp. Ze lopen niet erg goed.  Dan Chie Mihara, daar loop je zo de Brandaris Wandeltochten op,  op tien centimeter. Het ligt aan de schoenleest.  Hoe beter de leest, hoe beter de schoenen lopen, hoge paal of niet. Daarom lopen schoenen van Zara zo slecht, vanwege de goedkope leest.  Ik heb diverse Louboutins gepast in de winkel in Parijs, de meesten zitten matig. Toch lef om er zulke bedragen (rond de 1000 euro) voor te vragen.

lees ook : op hakken lopen

We naderen Utrecht. De Fransman moet door naar Amsterdam. “Wat voor schoenen heeft u eigenlijk aan?” vraag ik. En voor hij antwoord kan geven, zeg ik dat hij een Van Lier-man is.  Lopend op een elegante doch gebruiksvriendelijke herenschoen. Als ik wegloop, bedenk ik dat hij waarschijnlijk ook niet weet of hij me irritant vond of leuk. Ik wens hem een prettige reis.

 

Lees ook: louboutins kopen

 

Duimpje op feestboek –  fijn! 

levensles

Geef veel.

Geef zomaar.

 

Partners

Vinted

Instagram