over 5 kappers in Utrecht

door | 8 oktober 2018 | Columns, jurken, Utrecht, video | 1 reactie

Inmiddels heb ik al heel wat kappers gezien, in Utrecht.  Het is altijd weer een avontuur.

Bij Kinkiekappers heb ik een ‘dwarrel’ in mijn haar

Vroeger had je Kinkiekappers, aan de Oude Gracht. Ze knipten ‘op gevoel’. Het was peperduur en je moest erg lang wachten, afspraak of niet . Eén van de kappers –  hij knipte op skates –  begon te gillen toen ik eindelijk in de kapperstoel zat. Hij had blauw haar met bruine plukken.  “Wat heb je een leuke dwarrel in je haar!” juichte hij.  “Mag ik daar iets leuks mee doen? “ Ik sprak met hem af dat hij het weer normaal moest knippen als ik zijn experiment met mijn dwarrel niets vond. “Je vindt het vast enig!” zei hij, terwijl hij vrolijk aan het knippen sloeg. Hij had een soort bliksem op mijn achterhoofd geknipt.  Het was belachelijk. “Knip het recht,” zei ik, “Dit slaat nergens op.” Misnoegd en beledigd corrigeerde hij de bliksem.  Het was mijn eerste en enige Kinkiekapperervaring.

No merci  bij kapper Heng

Kapsalon Heng, ook aan de Oude Gracht, naast mijn voormalige stamkroeg De Morgenster, is lekker goedkoop en Heng knipt prima. Maar ‘Heng’ rijmt op ‘streng’. Soms heeft ze een stagiair die ze behandelt als een slavin uit Ivoorkust in de negentiende eeuw. De stagiairs worden een beetje trillerig van haar geschreeuw en getier, het is bijna zielig. Tegen klanten is ze ook al streng. Mij verbood ze om ook nog maar één voet over de drempel te zetten een jaar lang, als ik mijn haar per se kort wilde laten. “Anders wordt het nooit wat met dat korte haar. Je gaat maar aan de slag met gel en krultangen, maar hier wil ik je een jaar lang niet meer zien.” Ze ging nog net niet dreigen.

zie ook https://www.jurkenvanmaria.nl/kort-naar-lang/

Kapper Sipan is sexy ! 

Of die kapper aan de Voorstraat, Sipan style.  Hij leek op George Clooney maar dan nog mooier. Zelfs de meest doorwinterde potten worden hetero als hij met zijn hand door je haar gaat. Nog nooit heb ik zo lekker in een kapperstoel gezeten, ondertussen dromend over blue lagoonachtige taferelen waarin hij niet alleen mijn haar maar nog veel meer onder handen neemt. Tot ik op de grond keek en zag hoe voortvarend hij de tondeuse ter hand genomen had. Ik ging naar buiten met een rattenkop. Mijn zoon knipt hij overigens wel goed, het is zijn vaste kapper.

Zie voor het hele verhaal https://www.jurkenvanmaria.nl/oude-gracht-kapsel/ 

Bij de vroegere kappervakschool haatten ze kinderen

De ‘Kappervakschool’ vroeger in de Goedestraat, was altijd lachen. Inmiddels heet hij volgens mij anders. Je werd door minimaal drie mensen geknipt, een leerling, een gezel en een meester, en meestal was het eindresultaat prima. Toen ik hoogzwanger was van mijn tweeling, zat ik op een stoel met de kappersmantel om me heen. Een twintiger, de gezel, kwam er bij om het werk van de leerling af te maken. Hij stak van wal. O, wat had hij een schurfthekel aan kinderen, verkondigde hij. Vooral  aan baby’s. Wat hem betreft kon je er de grachten mee dempen.  Ik weet eigenlijk niet meer waarom hij het zei. Ik herinner me wel dat ik hem zat te voeren, omdat ik me verheugde op zijn reactie op mijn hoogzwangere tweelingbuik, die straks onder de kappersmantel tevoorschijn zou komen.  Hij haatte baby’s met een diepe haat, ging hij aangemoedigd voort. Toen ik uiteindelijk uit de kappersstoel verrees, kon hij alleen maar “sorry, sorry,” mompelen. Een ander rekende af.  Ik vond dat grappig.

Lekker nors in de kapperstoel kunnen zitten

De laatste keer ging ik naar New Look, Twijnstraat. Geen klachten. Vooral niet van kapsters die ongevraagd een praatje beginnen, omdat ze vinden dat kapsters praatjes moeten. Daar heb ik toch wel zo’n hekel aan, aan verplicht te moeten socializen. Soms heb ik gewoon zin om stuurs en bokkig te zwijgen in de kapperstoel. Dan wil ik helemaal geen gesprek. Bij New Look ging dat al een paar keer goed. Zwijgend en nors heb ik er mijn haar laten knippen. Inmiddels voer ik er altijd goede gesprekken, als het zo uitkomt. Over inkomens, politiek, pubers, kapsels en de liefde. Doe mij maar New Look. Voorlopig.

Wat zijn jouw kapperservaringen? Laat het hieronder weten!

Haar opsteken?  Hier een handig filmpje.

p.s. like ons op facebook.  We zitten nu  bijna op de 900 likes, help mee, vinden we leuk! 

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram