Utrechtse zomerjurk

door | 26 juli 2015 | accessoire, jurken, lange jurk | 2 reacties

Dat iedereen met jurk en al het land uitrent in de zomer, heb ik nooit begrepen. Het is het enige seizoen dat het hier te harden is. Ja, ik hoor u als recht geaarde Nederlander al weer tegenwerpen: “En gisteren dan? Met de zomerstorm? Net herfst!” Oneens: het weer gister was een uitzondering.

Je kunt het hele jaar op vakantie. In de herfstvakantie, met Kerst, in de tulpvakantie of de krokusvakantie en nog allerlei dagen tussendoor. Dat zijn allemaal vrije weken door het jaar heen, als het op andere plekken op de wereld klimatologisch beter is dan hier. U kunt uw prachtige zomerjurk in uw handbagage doen en voor een paar tientjes zit u met een budgetvlieger in de zon, terwijl hier de herfst- of nog erger, februaristormen boosaardig in de gezichten van de mensen thuis zwiepen. Maar nee, dan zit u hier. Met zijn allen in de kroeg te klagen over het weer.

Misschien komt dat geklaag omdat u in de zomer uw biezen pakt, naar Zuid Frankrijk of Italië. Ik veroordeel u niet. Het is heerlijk om te reizen en Mediterrane landen bieden soelaas, al zijn de mensen er wat hysterisch. Maar u mist zoveel in Nederland. De terrassen. De festivals. De zee. De sale, waarin alles voor de helft van de helft van de helft van de helft van de helft gaat. Zo heb ik nog eens decadente Barbara Bui-schoenen met hagedissenleer van €940 voor €90,- gekocht. Dat zijn toch de mooie uitverkoopverhalen voor bij je mojito. Maar u zit daar aan de Costa del Sol bij 39 graden aan uw veel te dure en niet lekkere biertje. En dan moet u straks ook nog twee dagen in de brandende zon naar huis rijden terwijl de Franse boeren staken. Even goede vrienden hoor, maar ik ga liever op een ander moment in het jaar naar het Zuiden.

Het is hier in Utrecht goed toeven namelijk. Straks ga ik naar de Parade met kids en vriendinnen. En die jurk? Die heb ik in de sale gescored. Mijn dochter maakte de foto, net voor we samen een terrasje pakten. Dat is toch zomergeluk? Proost!

 

fotografie: Kahdra

fotografie: Kahdra

Info: jurk, Colletiv London, mandje Dille en Kamille, sandalen, Michael Kors, ondergoed, Marlies Dekkers

Heb ons lief op facebook!

levensles

Alles stroomt.

 

Partners

Vinted

Instagram